Forsiden Om Meg Spørsmål og Svar Kamera Kontakt

Q&A Australia

Publisert: 22.07.2012 @ 01:35 Kategori: Australia Kommentarer: 4

Hvilken linje og hvilke fag skal du ha når du kommer hjem igjen til Norge?
Jeg skal fortsette med tredjeåret på Danselinjen. Må ta samfunnsfag som privatist, men det er vel det eneste. 

Skal året ditt i Australia "telle"?
Ja, det teller som andreåret på videregående.

Er det noen fag du måtte ha i utlandet for å gå på skolen der som utvekslingsstudent?
Ja, for at jeg skal få året godkjent må jeg ha matte, dans og samfunnsfag. Samfunnsfag må jeg derfor ta som privatist. 

Hva gjorde du første dagen du kom dit?
Hmm.. Det var på kvelden, så jeg brukte egentlig hele kvelden på å pakke ut tingene mine og spise litt. Dag nr 2 var jeg oppe kjempetidlig fordi jeg var jet-lagged, så vi dro til kjøpesenteret og jeg fikk ordnet småting som mobilabonnement osv. 


Var det flaut i starten å snakke engelsk?
Nei, men har skjedd noen ganger at jeg har snakka engelsk og plutselig bare begynt å snakke norsk innimellom. Det er ganske morsomt, haha. 

Var det flaut når du skulle bli bedre kjent med vertssfamilien din?
Nei, de var veldig hyggelige og imøtekommende og det gjør alt mye lettere. Det er viktig å prøve å være åpen selv også, man må akseptere at ikke standaren er like høy som hjemme og slå seg til ro med det, og selvfølgelig prøve å vise hvem du er og la dem bli kjent med deg også. 

Måtte du på intervju i Oslo på den amerikanske ambassaden før du dro? Hvis det, hvilke spm stilte de deg der osv?
Nei, dette er ikke nødvendig når man skal til Australia. Da søker man bare om visum, men det er stress nok, så var glad jeg ikke måtte på intervju i tillegg. 

Når vet man at man er blitt utvekslingsstudent, liksom kommet med?
Jeg fikk bare en e-post fra utvekslingsorganisasjonen jeg skulle reise med. Nesten alle kommer med hvis karakterene er gode nok! 

Hvorfor dro til Australia og ikke Usa foreksempel?
Fordi jeg måtte ta danselinje også i utlandet, det kunne ikke skolene i USA garantere, men når man drar til Australia kan man betale (helt utrolig mye) ekstra for å velge skole, og da var jeg garantert å komme til en skole jeg kunne danse på! Dette var grunnen når jeg søkte, men tror ikke man kan man finne et sted som er så fint og nytt som Australia, så jeg er 100% fornøyd med valg av land. Skulle ønske jeg kunne ta dere alle med til den fine stranden som ligger i gåavstand fra der jeg bor!

Fikk du velge hvilken by/stat/sted du ville bo? Isåfall, fikk du ønske ditt oppfylt?
Svarte egentlig på dette i spørsmålet over. Jeg fikk velge mellom 10 ulike skoler i Queensland, og måtte rangere dem. Kom inn på førstevalget, men kunne gjerne vært i en surfeby i stedet! 

hvilke karakterer må du få for å få utvekslingsåret i australia godkjent?
MÅ minst få C i alle fag, som tilsvarer 3 i Norge, men det skal normalt ikke være et stort problem ettersom man må ha minst 3 i alle fag for å få lov til å dra på utveksling. 

hvor mye penger har du med deg? hvor mye trenger du i månen liksom?
Jeg sparte opp ganske mye før jeg dro, og ettersom den anbefalte summen i måneden er 2000 kr la jeg opp til å ha 3500 i måneden. De første to ukene har jeg brukt ca 6000, så føler meg rimelig dødsdømt... Men tror jeg skal klare meg nå som jeg har kjøpt det jeg trengte og sånn vil jo de pengene for det meste gå til ting jeg vil gjøre eller har lyst på, og der kan man begrense seg. 

Hvordan valgte du hvilkne fag du har i australia og hvilkne fag var obligatoriske?
Første eller andre skoledag setter man seg ned sammen med rektor for klassetrinnet ditt og velger, de har allerede satt opp en mal over hvordan timeplanen din kan se ut, ut i fra hva du har skrevet om deg selv og interessene dine i søknaden, men man kan bytte alle fag bortsett fra engelsk. Så engelsk er altså obligatorisk! 

Må man ha matte som fag får å være utvesklingsstudent?
Nei, det tror jeg ikke man må, men du må mest sannsynlig ha matte som fag for å få året ditt godkjent fra skolen din hjemme, så vil anbefale å ta det - og husk norsk mattebok. Matte på engelsk er hell! 

Hvilken orginisasjon reiste du med? er du fornøyd med den isåfall?
Reiste med Aspect. Etter hva jeg har hørt fra tidligere utvekslingsstudenter er ikke denne organisasjonen særlig flink på oppfølging, og man fyller ut mange unødvendige papirer og skjemaer som aldri kommer frem, men personlig har jeg ikke noe spesielt å komme med mot dem. 

1: Hvilket byrå reiser du med? og er du fornøyd så langt? Ville du anbefalt dem?
Les over. Organisasjonen har feilinformert om mye av prosessen som foregår her nede med skolene i Australia, hvordan vertsfamilien velges o.l. men jeg er fornøyd så langt med familien, så skal ikke klage. 


2: Hvor mye koster året inkl. vaksiner, visum, osv.?
Regninga fra Aspect kom på 117.000, utenom dette trenger man visum, reiseforsikring osv og prisen på dette vet jeg ikke, men billig blir det ikke. Det er så klart en del som dekkes av lånekassen, men langt i fra hele summen. Man trenger ingen spesielle vaksiner for å dra til Australia :D

3: Får du året godkjent? Er det noen spesielle fag du må ta for og få året godkjent? Hvilken linje går du på i Norge? Ellers håper jeg du får et fantastisk år, og opplever masse! Kommer til å følge bloggen din :)
Ja, jeg får mest sansynlig året godkjent. Fikk en skriftlig godkjenning fra avdelingsleder på skolen, så det skal nok gå fint.  Jeg må ha dans, matte og samfunnsfag enten her nede eller som privatist hjemme. Jeg går danselinjen i Norge. 

Hei! det er Inga igjen, kom på et spørsmål til;Hvilken karakter hadde du i engelsk før du dro, og hva var snittet dit? :)
Jeg hadde 5 i engelsk første året på vgs, og snittet mitt var 5. Når jeg søkte om utveksling brukte jeg ungdomskolekarakterene, og da var karakteren i engelsk 6 og snittet var 5,5.  

ER det mange kjekke gutter?
Nei, det er INGEN kjekke gutter.  

Hvis dere lurer på noe mer er det bare å fortsette å spørre, så skal jeg svare fortløpende :)

4 kommentarer

Postet av:

Schpaaa
Dato: 22.07.2012 Tid: 10:29 URL:

Postet av:

Har du blitt kalt for hore siden du har det skjørtet? Hahah
Dato: 22.07.2012 Tid: 13:45 URL:

Postet av: Anette

tusen takk for svar :) haha, ingen kjekke gutter
Dato: 25.07.2012 Tid: 08:53 URL:

Postet av: ulrikke

bare lurte på en ting, ser at du ofte er med mange andre norske jenter. valgte du å dra sammen med dem eller komme med dem, eller hadde du bare flaks og ble plassert på samme skole som dem?:)
Dato: 06.10.2012 Tid: 00:30 URL:

Skriv en ny kommentar

hits