Forsiden Om Meg Spørsmål og Svar Kamera Kontakt

Differences from Norway

Publisert: 31.07.2012 @ 14:42 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hey cupcakes. 

Her kommer et innlegg om hva som er forskjellig her i forhold til Norge, vet ikke hvorfor jeg synes det var en god idè, men er jo greit å ha noe å blogge om. 

* Skolen. Her er alt veldig useriøst, du går med uniform og du må gå til timen din, men i timen gjør man meget lite, og dansetimene her er som å gå på Kids Club på treningssenteret. Ikke veldig seriøst med andre ord.


* Maten. Det man finner mest av her nede er hvitt toast-brød, som selvfølgelig er ferdigskivet. Det er ganske vanskelig å finne sunne ting slik som man lett finner hjemme, men det er vel bare å lete. Heldigvis har jeg tilgang på mye salat og kylling som er noe av det beste jeg vet. ♥

* Folkene. Sier seg vel selv at folk er annerledes, siden det er andre folk - men de aller fleste er veldig åpne, hyggelige og interessert i å slå av en prat. La oss alle bli sånn, også nordmenn?!

* Priser. Det aller meste er billigere enn i Norge, men så fort man blir vandt til det blir alt dyrt. Har tatt meg selv i å vurdere om jeg skal kjøpe ting til 5-10$, og det tilsvarer jo ikke mer enn 30-60kr, så kan ikke klage.


* Trafikken. Å fy faen, hahaha. En av de første dagene jeg kom hadde jeg mareritt om at jeg skulle kjøre bil her nede og kjørte i feil kjørebane. De kjører jo på venstre side her, og jeg blir like skremt hver gang jeg holder på å bli påkjørt i et kryss. Det finnes heller ingen gangfelt, så kan ikke love at jeg kommer hjem like hel...

* Transport. Det finnes veldig lite busser uten om til/fra skolen, i hvertfall som jeg har forstått. Derfor blir det til at man går, sykler eller blir kjørt over alt. Dette er veeeldig merkelig, siden jeg er vandt til å kunne ta buss/scooter hvor som helst, og synes det er veldig kjipt å hele tiden være til bry for andre når jeg skal noe sted. 

* Trening. Har ikke funnet noen danseklasse jeg får delta på enda, men jobber med saken. Bortsett fra dansingen så er det veldig bra med treningssentere her, og man kan finne både døgnåpne sentere og sentere som tilbyr alt en jente kan ønske seg (jeg gikk for det siste alternativet, hehe). 

* Guttene. Syns i grunnen guttene i Norge var kjedelige og ikke så veldig interessante, men det var helt til jeg kom til Australia. Her er de hvertfall ikke særlig interessante. Ser et par godbiter på gymmen innimellom, men det er heller sjeldent. Meg og Sofie takker Gud hver gang en kjekk gutter kommer inn på gymmen ♥ hihi

Hva synes du? Høres dette ut som et bra eller dårlig land å bo i? 

Én kommentar

Postet av: Anette

Høres ut som et bra land, men at Norge er bedre :)
Dato: 31.07.2012 Tid: 17:26 URL:

Skriv en ny kommentar

hits