Forsiden Om Meg Spørsmål og Svar Kamera Kontakt

Kategori: Australia

If I say jump

Publisert: 17.03.2013 @ 12:48 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hei cupcakes .

I dag tok meg og min bestevenn turen til stranden for å ta bilder av solnedgangen. Tenkte det skulle være få folk der ettersom det var maks tre mennesker der sist jeg tok bilder av solnedgangen. Var helt stappfullt og alle skulle bare gå i veien hele tiden, så det ble ikke så mange gode bilder. Uansett, etter dette gikk vi for å spise indisk, og siden vi ikke har så mye erfaring på dette området tok vi bare den første indiske restauranten vi så. Maten var okei den, helt frem til vi så en ROTTE løpe forbi. Jeg fikk da maten helt oppi halsen og ble veldig fort mett. Så det var den middagen. Ellers, her er noen av "suksessbildene" fra idag. Haha, herregud. 

haha, hva synes dere om bildene? 

Så lite tid

Publisert: 16.03.2013 @ 14:38 Kategori: Australia Kommentarer: 0

Ahh, i dag har vært en helt perfekt dag. Fint vær med stor F, herlig temperatur både på land og i vann. Jeg har vært på stranden, solt meg, badet, spist glutenfri lunsj og solt meg enda mer ved bassengkanten. Det er først nå, 18 dager før hjemreise at jeg skjønner hvor jævlig kort tid jeg har igjen her i paradis. Jeg vil ikke lenger dra hjem. Nå virker tre uker alt for kort. Jeg rekker ikke å oppleve alt jeg vil på den tiden. Skal på et par turer og litt andre småting før jeg drar, men det er ikke nok. Nå er det endelig blitt god temperatur igjen, kaldt om nettene og perfekt varme i solen om dagen. Det er mulig å dra på stranden og å sole seg uten å dø en smertefull død og det er bare fantastisk. Jeg har tre eksamener neste uke så er skolen sånn sett over for min del her, det er bare noen siste dager før vi får ferie. Så er det enda en uke før jeg drar. Hvor ble ni måneder av? Hadde jeg visst at jeg skulle føle sånn som nå kunne jeg bare booket om flybillettene og blitt en måned ekstra, men det er for sent nå. Nå er billettene booket hele veien fra Hervey Bay til Kristiansand. Det skal bli fint å se de fleste igjen. Jeg gleder meg til det. Skulle bare hatt litt mer tid. Antrekk fra Australia

Publisert: 09.03.2013 @ 05:42 Kategori: Australia Kommentarer: 2Har funnet noen få bilder av antrekk gjennom disse månedene, for det er jo ikke ofte man kler seg i annet enn skoleuniform eller treningsklær. Dette året har nok vært det året jeg har vært minst opptatt av klesstil og sminke/hår. Har nesten ikke brukt sminke eller stelt håret gjennom hele oppholdet, og mitt mest brukte antrekk er helt klart skoleuniform, med treningsklær på sterk andreplass. Gleder meg til å komme hjem og kunne kle på meg vanlige klær når jeg står opp om morgenen. Tenk nå er det bare tre uker og fire dager til jeg skal sette meg på flyet mot Norge. Herregud som jeg gleder meg. 

Kaldt

Publisert: 03.03.2013 @ 11:48 Kategori: Australia Kommentarer: 0Hei hei, nå var det lenge siden. 

Siden sist har det ikke skjedd noenting. Jeg har begynt på skolen og fucka opp døgnrytmen igjen - med andre ord er alt som vanlig. I dag har jeg inntatt kosedressen igjen for første gang i år, for nå er det jo høst vet dere! Da er det veldig kaldt. Helt nede i 23 grader på det kaldeste, så sover med dyna godt oppover ansiktet om nettene. Jeg har også funnet ut at hvis man blir sterk blir man fit, og slo rekorden på beinpressen i dag med 230kg. Jeg løfter endelig min egen kroppsvekt på stanga i knebøy og snaaart det samme i markløft. Overkroppen er det verre med da. Mine pensjonerte fotball-legger gjør det mye bedre i styrkesalen for å si det sånn, men det kommer seg vel. Ellers har jeg ikke så mye å meddele, annet enn at det bare er i overkant av fire uker til jeg kommer hjem. Da skal det bli liv i denne jenta igjen. Gleder meg så mye at jeg glemmer alt annet jeg burde huske. Glemte for eksempel å si at jeg ble så solbrent forrige uke at det sto mellom liv og død, valgte så klart død og kunne ikke dra på skolen fordi jeg var død. Så et tips: bruk solkrem. Det er nok det eneste tipset jeg har å komme med som faktisk er nyttig. 

Sydney

Publisert: 13.01.2013 @ 17:13 Kategori: Australia Kommentarer: 3

Ah, nå ligger jeg i sengen etter en dusj og litt mat. Har kommet hjem til min egen seng etter noen netter på en luftmadrass, en natt på gulvet og en natt på et småslitent backpacker hostel. Har hatt noen utrolig fine dager i Sydney sammen med min bestevenn Dean, men det var utrolig godt å komme hjem etter en litt halvdramatisk avsluttning på turen. Fikk shoppet masse nytt, vært i akvariummet, Madam Tussauds og Sydney Tower pluss masse annet. Har virkelig opplevd Sydney på sitt beste (og mindre bra), og alt i alt var det en minnerik og fin tur. Det blir fint å huske tilbake på når jeg sitter hjemme i Norge og tenker tilbake på dette året. Tiden går kjempefort, og det er både bra og dårlig. Jeg gleder meg veldiggg mye til å komme hjem til mine kjære og mine vaner igjen, og har kjent på litt hjemlengsel mens jeg har vært borte den siste uken. Spesielt på torsdagen, da var vi på besøk i den Norske Sjømannskirken og fikk vafler, jus og litt norsk samtale. Det var utrolig rart, koselig og fint - men det bringte frem minner om besteforeldre og foreldre hjemme, og gjorde at savnet vokste seg enda større. Det er lett å si at det går fort, selv om det til syvende og sist går veldig fort. Samtidig så går dagene ekstremt seint noen ganger, og at jeg skal tilbake på skolen igjen i 8 uker før hjemreise har allerede begynt å bli en slitsom tanke. Jeg har ikke lyst til å gå tilbake til skolen her i det hele tatt. Men likevel, rutiner er bra. Det vil gi meg noe å fylle dagene med, og tiden vil ikke bli kastet bort slik som den gjør nå. Uansett, her er litt bilder: 


 

Jul i Australia

Publisert: 24.12.2012 @ 10:20 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hei hei, og riktig god jul kjære lesere. 

Nå er det duket for jul her i Aussie-land, og det er en litt trist greie i mine øyne. Synes det er vanskelig å ikke skulle være sammen med min "ordentlige" familie og følge våre tradisjoner dette året. Sånn blir det uansett dette året, om jeg vil eller ei - så jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Jeg har vært så heldig og fått Askepott DVD av min snille tante, så den har jeg sett i dag samt drukket julebrus og spist sjokolade til frokost. Det er litt digg, men jeg kjenner at jeg helst bare kunne vært på trening og solt meg fremfor å prøve å gjenskape norske tradisjoner, som gjør at jeg savner det hele enda mer. Jeg har funnet ut at Norsk jul er en mye større greie enn Australsk jul. Vi i Norge tar helt av når det kommer til feiring sammenlignet med Australia. Min familie hjemme feirer lille julaften, julaften, første og andre juledag. Det er ulike sider av familien som skal samles og mange tradisjoner som skal følges, og det er veldig kjedelig å ikke få oppleve det i år. Heldigvis er det bare en dag med skikkelig feiring her, og det er i morgen 25. desember. Da har Santa lagt noen gaver i julestrømpen som vi får åpne tiiidlig morgen (blir vekket ca i 5-6 tiden av lillesøs på 8 som er super-excited). Deretter er det pakkene under juletreet som skal åpnes samlet, før dagen bringer julelunsj og svømmebasseng hos vtante. Er spennende å være her og se hvordan menneskene her feirer, men ønsker likevel at jeg var hjemme. Skriver litt mer om julen når feiringen er overstått. GOD JUL, cupcakes ♥ 

Believe in yourself

Publisert: 19.12.2012 @ 18:17 Kategori: Australia Kommentarer: 0

I det siste har jeg tenkt mye, sett mye og hørt mye. Alle sier det går ikke, jeg kan ikke, får det ikke til. Samtidig som det provoserer meg litt gjør det meg også litt trist. For alle kan. Det handler om å ha troen på seg selv, tro på at man kan få det til hvis man vil. Hvis ikke du tror på deg selv, hvorfor skal da andre ha troen på deg? Så tenker du sikkert "hvorfor skal jeg høre på denne lille bedreviteren som later som hun vet hva det vil si å tro på seg selv?". Ta det fra ei som alltid har skyhøye forventninger til seg selv. Jeg levde på vann, og kun dét i fem dager (av flere grunner men også..) for å bevise for meg selv og de rundt meg at jeg KAN hvis jeg vil, for jeg vet at alt er mulig. Jeg hater å feile, for jeg vet at jeg kan klare ting. Jeg hater å få dårlige resultater på skolen, for jeg vet at jeg kan bedre. Jeg hater å være misfornøyd med kroppen min, for jeg vet at jeg kan forme den kroppen jeg selv ønsker. Det handler bare om å tro på seg selv, og jobbe hardt for å nå sine mål og bli bedre enn seg selv. Så vær så snill, tro på deg selv. Jobb hardt, bruk krefter og gi det tid - så kommer resultatene. Sånn er det med alt, for min del har jeg kommet veldig langt med fleksibilitet siden jeg begynte på VGS, blitt sterkere og bedre til å danse - men jeg har jobbet mye. Du kan du også, believe me.


 

"Alt jeg vil får jeg til"

Xmas wishes

Publisert: 07.12.2012 @ 13:36 Kategori: Australia Kommentarer: 1

nike runners ♥ flowerbomb perfume  skydiving  cash  fixed iphone screen  sydney trip  giftcard on massages

something here you wish for?

 

Kjære Desember

Publisert: 01.12.2012 @ 12:50 Kategori: Australia Kommentarer: 3

Fine fine Desember er her. Når jeg tenker på det stikker et lite savn for Norge i brystet. Det aller beste som finnes må være hvit, kald jul hjemme i Norge sammen med dem jeg elsker og med alt for mye god mat. Pinnekjøtt med kålrabistappe, pepperkaker, kakemenn, julebrus, marsipan, risgrøt, konfekt og smørbrød er bare noe av den deilige maten jeg pleier å bli servert rundt juletider. I Australia pyntet de til jul for et par uker siden, men julestemningen vil nok ikke være 100% på plass dette året - uansett hvor mye jeg prøver. For øyeblikket hører jeg på min favorittjulemusikk og tenker litt juletanker, hvem som skal gledes, hvem som fortjener en oppmerksomhet og hva jeg selv ønsker meg. I går fikk jeg min første julegave i posten, og jeg vet at det både er julekalender og flere gaver på vei - og så klart gleder jeg meg som et lite barn på selveste julaften, men jeg har ikke helt julestemningen. Det er 30+ og strålende sol utenfor vinduet hver dag, og julen blir mest sansynlig feiret i et basseng, så det blir jo spesielt! Jeg savner snø, Kristiansands julegater med masse lys og grønne kranser, sukkerfri julebrus og pakke inn gaver mens det lukter nybakte pepperkaker i hele huset og det er mørkt ute. Åh, neste jul kommer til å bli verdens beste når jeg kan få alt dette tilbake, men håper at denne også blir herlig. En annerledes jul, for en gangs skyld. ♥ Hva er dine favoritt-juleting? Gleder du deg til jul?

Instamonth

Publisert: 26.11.2012 @ 12:18 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Ååå herre Jesus. Jeg har det så fint, og så gleder jeg meg så til å komme hjem på samme tid. Jeg må jo være en av de heldigste i verden som får oppleve the best of both worlds. Kalde Nord og varme Sør. Norge og Australia. Vil jo påstå at dette er to av verdens beste land å bo i. Norge kanskje aller best fordi det er der jeg «hører til», men Australia er varmt, solfyllt og fullt av ting å oppleve og se. Systemene i landene er veldig forskjellig når det kommer til både samfunn, regler og skole  - men det har jeg vendt meg til nå. Jeg får helt sommerfugler i magen når jeg tenker på hjemreisen og gjensyn med venner og familie, men samtidig er ting veldig bra her nå, det er bare en eksamen igjen (matte imorgen) før jeg har ferie og så er det to måneder med late dager. Skal kanskje begynne å trene igjen hvis jeg orker, men det får vi se. Har blitt veldig feit nå, så burde kanskje vurdere det, hahaha! Ville bare innom og si hei en liten tur, orker nemlig ikke å øve til matten. Jeg er for lat etter å ha studert for mye de siste ukene, blæ. Hvis du ikke følger meg på instagram så heter jeg der CAROLINEMILIE, hejhej

Formal USHS 2012

Publisert: 17.11.2012 @ 13:23 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Herlighet så fint det var i går. Det var en perfekt dag, solen skinte, det var godt og varmt og livet bare smilte og smilte. Ble for noen måneder siden invitert på graduation/formal sammen med min gode venn Dean, og kunne ikke la den sjansen gå fra meg - for jeg kommer jo ikke til å oppleve det igjen! I går var den store dagen, og det var så fantastisk gøy. Så mange fine kjoler, dresskledde gutter og fulle lærere på samme sted var en herlig opplevelse. Jeg begynte dagen med å sykle som en rakett ned for å få tak i hårfarge, farget håret mitt fra blondt til brunt for å overraske både familie, venner og grad-partner. De ble veldig overrasket, familien kjente meg ikke igjen først! haha. Kjolen på, hår og sminke ferdig og klar til å gå. Tok en haug av bilder før vi kjørte i en hvit limousin til lokalet. Der ble vi møtt med kameraer og applaus før vi gikk opp den røde løperen. Hadde så mange sommerfugler i magen, og det var virkelig helt fantastisk. Jeg ble der for å danse og mingle litt før jeg dro videre til predrinks hos Marnie sammen med noen fine jenter. Tiden gikk veldig fort, og plutselig var vi på aftergrad (som er det store afterpartyet etter graduation) hadde det rått og plutselig var jeg hjemme igjen. En lang dag, med mange fine inntrykk og opplevelser. Jeg følte meg som en prinsesse i kjolen, og fikk utrolig mange komplimenter for både antrekket og den nye hårfargen. 

Nå begynner det å bli så fantastisk å være her i Australia. Hjemlengselen er nesten borte, jeg har fått noen skjønne venner som kommer til å bli vanskelig å forlate og jeg har bare to uker igjen på skolen før en åtte uker lang sommerferie venter på meg. For en gave jeg har fått som har fått lov å dra på utveksling. ♥ HVA SYNES DERE OM BILDENE?Halloween Show

Publisert: 28.10.2012 @ 15:06 Kategori: Australia Kommentarer: 2Her er noen bilder fra Halloween showet vi danset på i går, sorry for dårlig bilde av kostymet... Har jo begynt å danse utenfor skolen på en danseskole nå, og trives kjempegodt. Dette showet ble egentlig kasta sammen i siste liten, og vi måtte lære oss fire koreografier på fire timer. Det klarte vi, og det ble et supert show. Jeg tror publikum koste seg, og vi koste oss selv om vi var trøtte og sultne. Alle danserne var sminket og kledd likt, og det var masse folk som kom bort og ville ta bilder av/med oss, og når vi sto inne i buret vårt. Vi fikk et bur som vi skulle være i når vi ikke var på scenen, fordi vi var liksom dansere i et "ondt" sirkus. Anyway, nå har jeg hvertfall fjerna sminken, dusjet og fått en god natts søvn så jeg er klar for en ny uke etterhvert. Ting begynner å komme mer på plass her nå, har funnet meg et sted å danse, med flinke lærere og herlige jenter. Jeg har endret situasjonen til det bedre på skolen, og har nå for det meste fag jeg trives med eller må ha. Merker at jeg setter mye større pris på alle små ting om dagen, og kommer nok til å gjøre det spesielt når jeg kommer hjem. Jeg gleder meg sååååå til å se alle jeg er glad i igjen. ♥♥  Hvordan feiret dere halloween? 

Positiv, glad og avslappet

Publisert: 24.10.2012 @ 17:23 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hei kjære venner og kjente. 

Nå har jeg akkurat kommet opp av et varmt, deilig bad i badekaret. Jeg liker egentlig ikke å bade i badekar, men med den herligste og beste jenta jeg vet på telefon gikk tida plutselig fort og jeg hadde sittet der i nesten en time. Var så utrolig herlig å høre stemmen til jenta mi igjen. Jeg er veldig positivt innstilt om dagen, og selv om noen ting er slitsomt og ikke akkurat det jeg ønsker tar jeg tak i alle utfordringer livet byr på og kommer meg gjennom dem. Heldigvis var det ingen superstore utfordringer i dag, utenom de 5 kilometerne jeg hadde bestemt meg for å tilbakelegge på mølla etter skoletid. Det kom jeg meg gjennom, og satt igjen med verdens beste følelse etterpå. Jeg elsker virkelig den følelsen, og for å få det kan jeg nesten løpe til jeg knekker. Hadde jeg bare hatt den mentale styrken, haha. Jeg er hvertfall et smilende barn i kveld, og skal nå sette i gang med min kjære matte-assignment som egentlig er due imorgen, men siden jeg er internasjonal og dum har jeg fått utsettelse. I love it. 

Sørlendingen

Publisert: 22.10.2012 @ 10:51 Kategori: Australia Kommentarer: 2Åååh, dere! Jeg har funnet en liten sørlandsperle på spotify: HER. Det er skikkelig sørlandsfølelse altså. Husker helt fra jeg var kjempeliten, jeg gledet meg som en gal og måtte sove på dagen for å få lov til å være med på kveldsshowet som begynte ved midnatt. Husker også da jeg var rundt 13-14 år gammel og ble plukket ut til å dra på audition til rollen "Sunniva" i showet. Herligfred så spennende det var. Og så sitter jeg og ser på bilder hjemmefra, og fant dette over her. Snø og kaldt, en av de mindre smakfulle årstidene i min kjære hjemby. Blir så lykkelig av å se på bilder fra menneskene som jeg elsker, byen og landet mitt - men samtidig så er jeg så takknemlig for at jeg slipper enda en vinter hjemme i kulda.  SMÅ GLEDER ♥ Kan jo legge til at jeg ønsker meg noen kalde tanker nedover, fordi her er det så varmt at man ikke vet om det er solkrem, vann eller svette man bader i når man soler seg. Det er uutholdelig, og det blir bare varmere og varmere. Jeg er ikke laget for SÅ varmt, men skal prøve å overleve, hehe. Jeg gleder meg til å oppleve mer av dette landet. Sender mange varme tanker og noen solstråler hjemover. 

@ Maroochydore - Sunshine Coast

Publisert: 21.10.2012 @ 12:56 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Skulle ønske jeg kunne vist på bilder hvor fint det egentlig er, men Nikon digitalkamera funker ikke så bra til det...

Min VENN (ja mamma og pappa, BARE venn) Dean og jeg, og Toni og Kerem under! Dagen startet klokken syv, og destinasjonen var Sunshine Coast sammen med mine tre gode venner Toni, Dean og Kerem. ♥ Å komme fra Hervey Bay til Sunshine Coast er som å komme til paradis. Det er helt nydelig der nede. Det tok noen timer i bil, og jeg sov selvfølgelig nesten hele veien (heheh). Når vi endelig kom frem dro vi til en laang strand med masse bølger (se bilde nr 1). Det var dødsgøy å bare løpe rundt i bølgene og "body-surfe" som det kalles når man bare hopper på bølgen og surfer på den uten brett. Når vi la oss ned på stranden var det så mye vind at hele meg var dekket i sand, kunne nesten ikke se meg. Så derfor flyttet vi oss til en "strand", som egentlig var gress og tæna litt der. Senere dro vi til et stort shoppingsenter hvor jeg handlet en ny skjorte, tights, fikk ny lommebok og kjøpte litt snacks til hjemturen. Det var bare en helt fantastisk deilig dag, og det er derfor jeg liker Australia så godt. En liten roadtrip unna så kommer man til paradis, og den gode nyheten er: Vertsfamilien min håper å flytte dit før nyttår, og da blir jeg mest sansynlig med. Hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse! :D Er som et lite barn på julaften i dag, har det kjempebra. Håper jeg klarer å holde oppe positiviteten og glede meg over små ting fremover også, fordi det trenger jeg for å holde motet oppe her nede uten min kjære familie og mine herlige venner. Hva har gjort deg glad i dag? 

Outfit in the morning

Publisert: 20.10.2012 @ 13:03 Kategori: Australia Kommentarer: 0God morgen/dag/kveld . 

Nå har jeg kommet hjem fra en superherlig dag i Sunshine Coast. Mer om det kommer i neste innlegg. Fikk meg litt nytt til garderoben og andre småting, digg! Nå har jeg akkurat farget bryn og vipper selv, og fikk et ganske greit resultat i forhold til forrige gang jeg fiksa brynene hos noen, så kommer til å ta den saken i egne hender fra nå av. Haha. Jeg har dusjet håret sånn fire ganger for å få ut all sanden fra dagens tur på stranden, så håper hodet mitt er rent for sand nå! Har aldri vært så dekket av sand i hele mitt liv. Denne kvelden er rett og slett satt av til å slappe av etter en utrolig lang dag. Var ute av døra før klokken 7 i dag morges, og før det rakk jeg både å kle meg og ta antrekksbilder. Hipp Hurra. Hva synes dere om antrekket mitt? Liker dere at jeg er tilbake på blogg.no? 

Ga opp Blogspot

Publisert: 17.10.2012 @ 13:58 Kategori: Australia Kommentarer: 0

Hei igjen mine fine ! 

Nå har jeg tatt avgjørelsen om å bli på blogg.no hvor jeg har mine gamle innlegg, så har jeg lagt inn noen av innleggene fra den nye bloggen for at dere kan se dem også. OG kommentere hvis dere ønsker, fordi kommentarfeltet funket ikke på den andre bloggen. Kommer sterkere tilbake snart, er inne i en periode hvor jeg bare ligger i sengen og er syk. Skal bare bli frisk så snakkes vi ♥

Fraser Island Tour

Publisert: 17.10.2012 @ 13:54 Kategori: Australia Kommentarer: 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er endelig bildene fra Fraser Island turen vi var på forrige mandag. Det var en fin tur, og vi fikk se det meste som er å se på øya. Det beste med øya er at det er verdens største sandøy, som kun består av sand. Så det er nydelige strender, glassklare innsjøer og litt sånn. Mye fin natur, for de som syntes at sånn er gøy. Jeg syns det er nydelig, bare synd det er så vanskelig å vise på bilder. 
Nå er det ferie. Velfortjent etter ti uker på skolen, med hard jobbing i noen fag. Har faktisk jobba som en gal de siste ukene, med både dans, engelsk og matte. Men det gir resultater. Har fått gode karakterer på både engelsken og matten som jeg trodde jeg skulle stryke i. Nå kommer det til å bli så bra fremover, og jeg tror at tida kommer til å fly, så jeg håper bare at jeg kan legge fra meg litt av hjemlengselen og nyte tiden. Har hatt masse hjemlengsel i det siste, og det er kjempetøft - men det er på den måten man blir sterkere. 
Hva synes dere om bildene? Xx

Alice in Wonderland

Publisert: 17.10.2012 @ 13:52 Kategori: Australia Kommentarer: 0

 

 

 

 

 

I går var jeg med familien og dro i 40års-bursdag til en av venninnene til mor. Det var veldig koselig, og jeg fikk møtt litt fler av familiens venner og kjente. Som dere kanskje skjønner måtte vi kle oss ut, og det vi skulle kle oss ut som måtte begynne med bokstaven "D". Derfor har vi "Dreamgirls", "Dolly" og så var det meg da. "Disney" var ordet vi gikk etter og fant dette søte lille Alice in Wonderland kostymet. Det er faktisk dødsgøy å kle seg ut av og til, haha. Er utrolig glad for at jeg ble med. Nå er det ferie, hejhej. 
Hva synes du om kostymene? Xx

Dance Workshop

Publisert: 17.10.2012 @ 13:51 Kategori: Australia Kommentarer: 0
De siste ukene har jeg ikke danset mye, fordi jeg er/har vært skadet. Klarte å strekke eller ryke en sene i bakside lår, og synes ikke det var så veldig gøy. Heldigvis begynner jeg å komme litt tilbake i form, ettersom jeg har brukt mange timer på treningssenteret til å trene opp og strekke ut så godt jeg kan. 
I går benyttet jeg derfor anledningen til å dra på danse-workshop på en av danseskolene her i byen. Det var flinke Erica Sobol som holdt workshopen. Hun er fra USA og har kommet helt til Australia for å dele sine kunnskaper innenfor Contemporary Dance. Det var helt utrolig bra. Jeg har tidligere brukt dansing litt som terapi, når noe var vanskelig var dansen god osv. Merka det samme når jeg danset med henne, fordi hun viste oss hvordan vi skal legge følelser i dansingen, noe som er viktig for å skape riktig uttrykk. 
Hun ba oss om å sette oss inn i en situasjon, og til min fordel var det en situasjon jeg står midt oppi. Hun snakket om å ha reist over land og sjø, og å være langt hjemmefra og så komme tilbake, og ikke klare å gå de siste ti skrittene opp til huset. Ba oss se for oss følelsene i dette, hvor hjerteknusende vanskelig det kunne være. Det var ikke vanskelig å sette seg inn i situasjonen, fordi det er litt der jeg står. 
Nå er det to uker med ferie, så skal jeg tilbake til å danse så mye som mulig. Har sjekket ut alle tilbud, og må bare bestemme meg for hva jeg ønsker å gjøre så skal alt falle på plass. Jeg gleder meg veldig. Gleder meg til å stenge ute det vanskelige ved hjelp av dansen, og gleder meg til å  bevege meg på den beste måten jeg vet om. 

..it's okay not to be okay

Publisert: 17.10.2012 @ 13:50 Kategori: Australia Kommentarer: 0

Advarsel: personlig tekst

 

Det er allerede søndag igjen. Skypedag, leksedag og eventuelt bloggdag. Leksene er ferdig gjort, og jeg er snart klar for å skype litt med kjente og kjære. Jeg har en vond klump i magen i dag, og den har vært vond en god stund. Jeg liker det ikke, det er smertefullt og vanskelig å takle. Jeg tror de kaller det hjemlengsel. En sykdom uten medisiner. Det finnes ikke noe som kan gjøre en frisk, utenom å komme hjem. Så blir jeg sint på meg selv, og spør meg selv spørsmål. Hvorfor vil jeg hjem? fordi jeg trenger tryggheten fra mamma og pappa. Hva er det jeg savner? alt. Hvordan kan jeg tillate meg selv å ønske at jeg var hjemme når jeg har fått denne opplevelsen tildelt på sølvfat? Jeg har ikke svaret, for jeg ønsker aller mest å nyte opplevelsen jeg står plantet oppi. Nyte Australia, livet her og alt det har å by på. Slik som jeg kan nyte livet hjemme. Dyrke nye vennskap og relasjoner, som jeg kan ha mens jeg er her, og kanskje kan de vare livet ut. Skape minner som vil bli viktige for meg senere i livet, noe å tenke tilbake på. Et fint år på utveksling. En lærerik og minnerik opplevelse. Det er bare det at det er så vanskelig å komme til et helt nytt sted, helt alene uten å kjenne noen. Det er tre måneder og to dager siden jeg ankom dette landet, denne familien og dette rommet jeg nå sitter i. På de tre månedene har jeg bestått en term på skolen, jeg har sett en liten del av Australia, jeg har blitt en del av en australsk familie, jeg har blitt kjent med noen nye mennesker og det har gått kjempefort. Derfor er jeg så sikker på at de neste seks månedene vil fly forbi de også. Kanskje jeg vil få en større vennekrets, oppleve og se mer av Australia, føle meg mer hjemme i familien og oppnå greie resultater på skolen. Jeg håper det. Jeg håper at mye skal skje, at jeg skal ha det bra og gøy, og at Australia skal bli et fint minne. Samtidig håper jeg at det går superfort. I dag skulle jeg ønske jeg ikke dro, at jeg var hjemme i trygge omgivelser med mennesker jeg vet er glad i meg, fordi det er så vanskelig med usikkerheten.  Så kommer det til at jeg snakker litt med familien, vennene og alt det gode hjemme - så vet jeg at det er der når jeg kommer tilbake, og jeg begynner å sette pris på denne gaven jeg har fått. Jeg liker meg så godt i Australia, det er så fint og varmt, men det er lov til å savne trygge, gamle Norge også. En av mine favorittsanger for tiden (Jessie J - Who you are) sier "it's okay not to be okay", og det er noe jeg tenker på når jeg har det vanskelig. Det er greit å ikke ha det tipptopp hele tiden, men så må man snu innstillingen litt, og jeg prøver. Hver dag. Jeg savner de hjemme mye, men jeg har det fint her - og jeg kommer snart hjem igjen...

AUSTRALIA BLOGG

Publisert: 11.09.2012 @ 10:14 Kategori: Australia Kommentarer: 0

Jeg har en ny blogg, en som jeg skal bruke for det meste til å poste bilder fra Australia og hvordan livet er her nede. 

Velkommen som leser av: HTTP://CAROLINEEMILIET.BLOGSPOT.COM

Kommer ikke til å slette denne bloggen, men den kommer mest sansynlig ikke til å bli brukt like mye før jeg er tilbake i Norge.

Håper dere vil følge meg i bilder fremover. Xx

1000 ord

Publisert: 06.09.2012 @ 12:14 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Jeg har tenkt en del i dag, og mange andre dager også for å være ærlig. Det er mye å tenke på når man er på andre siden av jorden fra det man vanligvis er, og så blir man veldig lett påvirket av andres humør og kommentarer, siden man ikke er helt sikker på noe av det som er rundt en. Dette har gjort at den siste uken min har vært ganske dritt. Har derfor bestemt meg for å ta saken i egne hender, og gjøre noe med hvordan jeg har det. Jeg kan bestemme meg for at dette stedet er dritt, at skolen suger, at jeg hater alt her og jeg kan ønske at jeg var et annet sted, men ingen kommer til å gjøre noe med dette hvis ikke jeg gjør noe selv. Jeg har derfor tenkt veldig positivt i dag, og fått gjort MYE. På tross av at jeg har begynt å bli syk og gjerne kunne hatt litt mer søvn og litt mindre mareritt så har jeg:

  • Trent før skolen
  • Vært på skolen hele dagen, ingen skulking
  • Betalt for Fraser Island tur vi skal på 17. September
  • Vært på Matte tuorial etter skolen (flink)
  • Trent etter skolen
  • Gjort mattelekser

På en dag som dette, som kunne vært jævlig dritt fordi jeg begynner å bli syk og hadde det verste marerittet i natt, så synes jeg egentlig jeg klarte meg overraskende bra. Fordi jeg har en positiv innstilling til det hele, og det er så viktig. Vi er så mange norske her, og vi er verdensmestere i å dra hverandre ned - men det er feil vei, vi må være mer positive og gjøre mer for å ha det bra. 

Så hva er det som er dårlig her? Det tenker jeg ikke på.

Jeg husker i starten da jeg kom hit, savnet jo ikke noen jeg. Jeg savna senga mi og grovt brød. Hadde ikke særlig lyst til å dra hjem til mamma og pappa og kunne ikke helt se et problem i det at jeg skulle være vekke så lenge. Jeg følte meg som et iskaldt menneske, men så gikk det noen uker. Nå har jeg vært her i 9 uker, og det har gått dødsfort - men det er klart jeg savner de hjemme. Likevel er jeg nødt til å heve hodet, kanskje ikke tenke så mye på det jeg savner og være litt kald for å komme meg gjennom det selv. Dette er jo en opplevelse, på godt og vondt. Det skal være ni måneder jeg husker, kan se tilbake på og tenke på som fine. Det betyr at jeg må ofre noe, og det vil jeg gjøre. Jeg kommer hjem en dag, og da kommer alt det gode til å være der fortsatt. Jeg har ikke tenkt å bruke tid på å savne vinter, det er jo kaldt og jævlig. Jeg skal bruke tid på å kose meg her nede i sola, og bli superbrun og spise masse jordbær. Jeg skal ha sommer i syv måneder til, og jeg har tenkt å nyte det - fordi dette er den sjansen jeg har. Alt hjemme er der når jeg kommer hjem, og jeg får oppleve kaldt vær, snø og varm kakao under teppet snart nok. Jeg har ingen tid å kaste bort, nå må jeg leve så mye som mulig. 

Angående bloggen som er relativt dårlig om dagen, det er kjempestress å poste bilder. Internettet går så vanvittig treigt, og bildeopplasteren funker sjeldent. Alt som skjer her nede er ikke så utrolig interessant når alt kommer til alt. Jeg går på skole, trener, spiser og sover hver dag - så kommer helgen og det hender jeg gjør noe gøy, men som oftest henger jeg på stranden og blir brun med søte mennesker. Det er likevel koselig å se at dere fortsetter å klikke innom her for å se, jeg skal prøve å oppdatere mer når det roer seg litt med exams her nede. Det er faktisk litt å gjøre på skolen for tiden, så det tar litt tid. Håper dere alle har det bra, det har jeg planer om å ha fremover. XOXO

F*#%€"!

Publisert: 03.09.2012 @ 12:50 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Hvis jeg kunne ville jeg ødelagt blogg.no. Dårligste bloggplattformen jeg har vært borti, men jeg klarer ikke å bry meg nok til å flytte alle mine tidligere innlegg til en ny plattform, så jeg blir her. Brukte nettopp to timer på å laste opp ingenting, fordi bildeopplasteren ikke samarbeider. Den samarbeider svært sjeldent for tiden, det er derfor bloggen min suger. Faen ass. Skulle ønske jeg hadde denne lille kosebamsen hjemme hos meg, koalaer er så finefinefine. 

Tiger

Publisert: 02.09.2012 @ 11:02 Kategori: Australia Kommentarer: 1Fin tiger i Australia Zoo. Var der i går, det var kos. Hadde en skulder å sove inntil på bussen frem og tilbake som var til sammen 6 timer, så dagen gikk egentlig veldig fort. Nå er jeg trøtt etter en hektisk helg med mye gøy. Har shoppa i Brisbane og vært i Australia Zoo pluss litt andre greier, så har fått mye ut av disse tre siste dagene. 

Hervey Bay at night

Publisert: 24.08.2012 @ 11:34 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Denne uken har jeg blitt spurt flere ganger om å bli med ut på kvelden, fordi det var noe jeg tydeligvis måtte se. "Vil du se hele hele Hervey Bay?". Jamen jeg har da sett hele Hervey Bay? Har jo vært på gymmen, på skolen, på kjøpesenteret, på stranden... Er det noe mer å se da?! Hehe. Som dere kanskje skjønner er ikke HB en veldig stor by, og man føler ikke det er særlig mye å oppleve akkurat her. Heldigvis har jeg søte venner som vet hvor man skal gå for å se det som er fint. Kom opp til byens høyeste punkt, og hadde utsikt over hele byen. Kunne se lysene i alle bydelene og min søte venn visste hvor alt var. "Der er main street, der er Centro.." osv. Siden det var helt mørkt kunne man også se tusenvis av stjerner, og selv om vi alle kan se stjerner, og vi ser opp på himmelen på samme måte - så er det helt annerledes. Det er ikke de samme stjernebildene, og vi kan ikke kjenne igjen stjernene. Kjemperart. Bildene over viser Hervey Bay på kvelden, med lang lukkertid på kameraet - men det var disse bildene som ble aller best av de jeg tok. Det var helt nydelig å se, jeg ble helt tom for ord. Sto bare der med min lange kjole som blafret i vinden og så utover. Det kunne vært så romantisk ♥ Hva synes du om bildene? 

Introduction Sof

Publisert: 23.08.2012 @ 12:00 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Dette er Sofie/Sof/Sofus/Stuten/Babe. Hun kommer fra en liten bekk/rasteplass i Norge som heter Trøgstad. Hun har også 40 kuer som hun melker hver morgen klokken 05:30, fordi det finnes en liten gård i den lille bekken. Hun har også tatt piercing i tungen (med påvirkning fra meg) for å passe inn sammen med "ræggerne" som kommer fra den samme bekken. Veldig sjarmerende. Denne jenta er verdens herligste, og vi klikka sammen så fort vi møttes. Nå er vi som et gammelt ektepar, og det er veldig koselig. (hun liker rå kjøttdeig) Vi går på treningssenteret, stranden og longboarder sammen. Det er ganske gøy. Av og til gjør vi noen crazy ting, men det er upassende å legge ut på internett. Denne jenta blir man glad i med en gang, så dere kommer nok til å se mer til henne her på bloggen. Jeg har veldig mange fine bilder av henne, hehe. ♥ Hva synes dere om bildet? 

Fraser Island

Publisert: 20.08.2012 @ 11:45 Kategori: Australia Kommentarer: 2Nå er det lenge siden jeg har vært her på blogg.no for å skrive innlegg. Har hatt mye som har skjedd, mye bra, noe dårlig. Kunne blogget om så utrolig mye forskjellig siden sist, men har ikke hatt overskudd til å ta frem dataen. Denne helgen var en herlig helg. Lørdag var jeg oppe klokken 06:00 og fikk for første gang se Australsk soloppgang. Grunnen til dette var at alle de norske jentene og Lola fra Luxemburg skulle overraske Sunni med en dagstur til Fraser Island. Hun hadde bursdag, og visste at hun skulle få en overraskelse - men søta holdt på å hoppe til himmelen av glede når vi tok av bindet for øynene hennes og hun fant ut at vi skulle til Fraser! Vi brukte hele dagen på å slappe av ved et stort svømmebasseng og tanne, pluss spise masse digg og usunt. Vi skal alle bli feite mens vi er her, hehehe. Søndagen ble brukt til å ta en ny piercing og øve meg på longboard. Kjempekjekt ♥ Edit: fant nå ut hvorfor jeg ikke har blogget, det tar en time å få lasta opp bilder. Fuck blogg.no

Har dere lyst til at jeg skal begynne å legge ut "dagens bilde" ? 

Livet i Australia

Publisert: 06.08.2012 @ 13:30 Kategori: Australia Kommentarer: 1Jeg befinner meg 14358.18 km hjemmefra. Jeg kan ikke tro det. Nå har det gått over en måned siden jeg flyttet inn her, på mitt rom i Hervey Bay. Det var veldig rart å pakke ut alle tingene, plassere dem på deres nye sted og skulle legge seg i en ukjent seng, som skulle bli min for de neste 9 månedene. Nå er det ikke så rart lengre, for jeg vet hvor ting er. Jeg vet hvor dusjen er, og maten. Jeg vet til og med hvordan jeg setter på vaskemaskinen. Tiden har gått skikkelig fort, jeg har bare levd de siste ukene. Uten å se meg tilbake. Nå er den fasen hvor ting liksom skal bli ille kommet. Når man vil hjem, blir feit, deprimert og isolert osv. Og ja, jeg har begynt å savne ting hjemme. Måker, båtturene, hytta, pappa, mamma, bestejenta og mange andre mennesker. Norsk mat, dansing og sang. Norsk skole, matte, scooteren. Dansetimer, dansesalen og dansejentene. Rommet mitt, skapet og sengen spesielt. Jeg har verdens beste seng hjemme. Åh. Armene mine er gele etter en slitsom treningsøkt, jeg har blitt syk og kroppstemperaturen min skifter hvert femte minutt, hodet er kjempetungt og jeg har tenkt på dem hjemme. Litt for mye. Har skrevet postkort, så må snart få sendt dem også. Skal gjøre mye denne uken, det blir nok et tett program, men først må jeg bli frisk og fit for fight igjen. Det er bare åtte måneder igjen her nå, det kommer til å gå alt for fort, selv om det føles som det er en kjempelang ferie jeg har i vente. Føler ikke jeg gjør noe. Bare slapper av, blir dødsbrun og solbrent, bader og skriver postkort. Hei, og velkommen til livet i Australia. 

Whale Watching

Publisert: 05.08.2012 @ 12:05 Kategori: Australia Kommentarer: 3

 


God kveld/morgen 

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en venn, etter å ha vært på stranden og whale watching. Sof og jeg sto opp klokken 6 i dag morges for å få med oss denne begivenheten, som ikke var like morsomt som vi hadde trodd. Håpte på litt spenning, og at disse hvalene skulle hoppe og showe litt off for oss da, men vi så bare tre stykker totalt og ingen hoppet. Fikk noen fine bilder fra før vi dro ut, og noen få av hvalene da. De er ganske store dyr når de kommer nærme, og det er faktisk litt kult å være så nær dem, selv om selve turen var alt for lang. Vi var der i nesten 7 timer, så det tok mye lenger tid enn det hadde trengt å gjøre. Her er hvertfall noen av bildene, så håper dere liker dem! Har du sett en hval før? Likte du bildene? 

Differences from Norway

Publisert: 31.07.2012 @ 14:42 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hey cupcakes. 

Her kommer et innlegg om hva som er forskjellig her i forhold til Norge, vet ikke hvorfor jeg synes det var en god idè, men er jo greit å ha noe å blogge om. 

* Skolen. Her er alt veldig useriøst, du går med uniform og du må gå til timen din, men i timen gjør man meget lite, og dansetimene her er som å gå på Kids Club på treningssenteret. Ikke veldig seriøst med andre ord.


* Maten. Det man finner mest av her nede er hvitt toast-brød, som selvfølgelig er ferdigskivet. Det er ganske vanskelig å finne sunne ting slik som man lett finner hjemme, men det er vel bare å lete. Heldigvis har jeg tilgang på mye salat og kylling som er noe av det beste jeg vet. ♥

* Folkene. Sier seg vel selv at folk er annerledes, siden det er andre folk - men de aller fleste er veldig åpne, hyggelige og interessert i å slå av en prat. La oss alle bli sånn, også nordmenn?!

* Priser. Det aller meste er billigere enn i Norge, men så fort man blir vandt til det blir alt dyrt. Har tatt meg selv i å vurdere om jeg skal kjøpe ting til 5-10$, og det tilsvarer jo ikke mer enn 30-60kr, så kan ikke klage.


* Trafikken. Å fy faen, hahaha. En av de første dagene jeg kom hadde jeg mareritt om at jeg skulle kjøre bil her nede og kjørte i feil kjørebane. De kjører jo på venstre side her, og jeg blir like skremt hver gang jeg holder på å bli påkjørt i et kryss. Det finnes heller ingen gangfelt, så kan ikke love at jeg kommer hjem like hel...

* Transport. Det finnes veldig lite busser uten om til/fra skolen, i hvertfall som jeg har forstått. Derfor blir det til at man går, sykler eller blir kjørt over alt. Dette er veeeldig merkelig, siden jeg er vandt til å kunne ta buss/scooter hvor som helst, og synes det er veldig kjipt å hele tiden være til bry for andre når jeg skal noe sted. 

* Trening. Har ikke funnet noen danseklasse jeg får delta på enda, men jobber med saken. Bortsett fra dansingen så er det veldig bra med treningssentere her, og man kan finne både døgnåpne sentere og sentere som tilbyr alt en jente kan ønske seg (jeg gikk for det siste alternativet, hehe). 

* Guttene. Syns i grunnen guttene i Norge var kjedelige og ikke så veldig interessante, men det var helt til jeg kom til Australia. Her er de hvertfall ikke særlig interessante. Ser et par godbiter på gymmen innimellom, men det er heller sjeldent. Meg og Sofie takker Gud hver gang en kjekk gutter kommer inn på gymmen ♥ hihi

Hva synes du? Høres dette ut som et bra eller dårlig land å bo i? 

Love and hate

Publisert: 30.07.2012 @ 13:02 Kategori: Australia Kommentarer: 3


Jeg elsker livet og hater det på samme tid akkurat nå. Australia er fantastisk, skulle ønske dere alle kunne vært her med meg! Det er sol, varmt, supert treningssenter, min kjære vertsmor lager verdens beste salater til meg, skolen er grei nok og jeg har endelig begynt å komme meg inn i litt bedre matrutiner. Ellers hater jeg livet fordi jeg har strekt eller slitt en sene eller noe greier i baksiden av låret, og det betyr at jeg er lettere handicappet de neste 6 ukene, noe som gjør at dansing samt andre tingblir et problem. Det er når sånne ting skjer at jeg innser hvor mye jeg elsker å danse. Jeg har vært en millimeter fra å begynne å gråte hele dagen, men får bare starte å tøye fra scratch, ettersom all fleksibilitet har forsvunnet i mitt mykeste bein. Fikk løpt 5k idag og gjort to forskjellige gruppetimer, så har hvertfall brukt beinet som vanlig og gjort alt jeg kan. Det skjer ikke at jeg sitter stille for ti dager, heheh. 

Anywaaay, var i Noosa i helgen og fikk ikke surfet, for den dagen var det absolutt ingen bølger! Kjipt at ikke det ble surfing, men det var likevel herlig! Noosa har en nydelig strand og kjempekoselige gater, så det var en fin dag uansett. Hva synes dere om bildene? Ser det ikke bra ut her? 

Good life

Publisert: 28.07.2012 @ 14:13 Kategori: Australia Kommentarer: 3

I dag har vi levd det gode livet i Australia. Meg, Sofus og Korna. Vi har det veldig fint, og imorgen skal vi til Noosa, da skal vi også ha det veldig fint! Hvordan går det der hjemme? Skinner sola?

Cakey Makey

Publisert: 25.07.2012 @ 12:51 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Ahh, endelig hjemme etter tidenes trening. Var på gymmet i tre timer, og fikk gjort alt jeg digger å gjøre! Dere vet sånn som å se på deilige gutter løfte alt for tunge vekter og snakke med dem etterpå, hihii. Nå har jeg bakt en del av kaken jeg har i skoleoppgave og det begynner å nærme seg noe, har oreokjeks, sjokolademousse, sjokoladekrem, kakebunn og Sofus har kjøpt jordbær så må bare få satt alt sammen imorgen så er det klart! I morgen skal jeg på samling med alle exchange students fra skolen og spise på en Italiensk restaurant, og skal hente en pakke på postkontoret. Can't wait! Snakkes snart fininger ♥ Vil dere ha litt kake? haha

Whore?

Publisert: 24.07.2012 @ 11:03 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Har du blitt kalt for hore siden du har det skjørtet? Hahah
Hvilket skjørt?!! Går med shorts hver dag jeg.. Neida, jeg har bare brukt shortsen en dag - men så vidt jeg vet har jeg ikke blitt kalt for hore. Hadde jeg blitt det tror jeg de fleste Australske jentene hadde stått ved min side uansett, de har nemlig enda kortere skjørt. 

Hjemme derimot: 

....er jeg på gymmen, tar en dusj og kler meg så komfortabelt som overhodet mulig. Med flysokker og genser! Det har en tendens til å bli utrolig kaldt på kvelden her, ettersom husene er dårlig isolert og absolutt ikke vil trenge oppvarming på sommerstid. Vinteren derimot har sine kalde kvelder og netter, og siden jeg var så (u)heldig å ankomme midt på vinteren merker jeg mye til det, og tenker positivt på det hele, ettersom det bare kan bli bedre (varmere). Har tilbragt mye tid hos Sofus de siste dagene, ettersom ting har vært litt vanskelig og familien hennes er veldig skjønne og tar meg veldig godt i mot. Gleder meg helt sykt til helgen, da blir det besøk av Sofies norske venninne som bor i Noosa, tanning på beachen, bursdag for Sofies (og litt min) lillebror og surfetur til Noosa! Wiii 

Hva vil dere høre om her nede? Gi meg gjerne tips! Har en god mulighet til å blogge bra nå som ting er nytt og det er mye jeg kan vise, så innspill er bare en fordel :-) 

Q&A Australia

Publisert: 22.07.2012 @ 01:35 Kategori: Australia Kommentarer: 4

Hvilken linje og hvilke fag skal du ha når du kommer hjem igjen til Norge?
Jeg skal fortsette med tredjeåret på Danselinjen. Må ta samfunnsfag som privatist, men det er vel det eneste. 

Skal året ditt i Australia "telle"?
Ja, det teller som andreåret på videregående.

Er det noen fag du måtte ha i utlandet for å gå på skolen der som utvekslingsstudent?
Ja, for at jeg skal få året godkjent må jeg ha matte, dans og samfunnsfag. Samfunnsfag må jeg derfor ta som privatist. 

Hva gjorde du første dagen du kom dit?
Hmm.. Det var på kvelden, så jeg brukte egentlig hele kvelden på å pakke ut tingene mine og spise litt. Dag nr 2 var jeg oppe kjempetidlig fordi jeg var jet-lagged, så vi dro til kjøpesenteret og jeg fikk ordnet småting som mobilabonnement osv. 


Var det flaut i starten å snakke engelsk?
Nei, men har skjedd noen ganger at jeg har snakka engelsk og plutselig bare begynt å snakke norsk innimellom. Det er ganske morsomt, haha. 

Var det flaut når du skulle bli bedre kjent med vertssfamilien din?
Nei, de var veldig hyggelige og imøtekommende og det gjør alt mye lettere. Det er viktig å prøve å være åpen selv også, man må akseptere at ikke standaren er like høy som hjemme og slå seg til ro med det, og selvfølgelig prøve å vise hvem du er og la dem bli kjent med deg også. 

Måtte du på intervju i Oslo på den amerikanske ambassaden før du dro? Hvis det, hvilke spm stilte de deg der osv?
Nei, dette er ikke nødvendig når man skal til Australia. Da søker man bare om visum, men det er stress nok, så var glad jeg ikke måtte på intervju i tillegg. 

Når vet man at man er blitt utvekslingsstudent, liksom kommet med?
Jeg fikk bare en e-post fra utvekslingsorganisasjonen jeg skulle reise med. Nesten alle kommer med hvis karakterene er gode nok! 

Hvorfor dro til Australia og ikke Usa foreksempel?
Fordi jeg måtte ta danselinje også i utlandet, det kunne ikke skolene i USA garantere, men når man drar til Australia kan man betale (helt utrolig mye) ekstra for å velge skole, og da var jeg garantert å komme til en skole jeg kunne danse på! Dette var grunnen når jeg søkte, men tror ikke man kan man finne et sted som er så fint og nytt som Australia, så jeg er 100% fornøyd med valg av land. Skulle ønske jeg kunne ta dere alle med til den fine stranden som ligger i gåavstand fra der jeg bor!

Fikk du velge hvilken by/stat/sted du ville bo? Isåfall, fikk du ønske ditt oppfylt?
Svarte egentlig på dette i spørsmålet over. Jeg fikk velge mellom 10 ulike skoler i Queensland, og måtte rangere dem. Kom inn på førstevalget, men kunne gjerne vært i en surfeby i stedet! 

hvilke karakterer må du få for å få utvekslingsåret i australia godkjent?
MÅ minst få C i alle fag, som tilsvarer 3 i Norge, men det skal normalt ikke være et stort problem ettersom man må ha minst 3 i alle fag for å få lov til å dra på utveksling. 

hvor mye penger har du med deg? hvor mye trenger du i månen liksom?
Jeg sparte opp ganske mye før jeg dro, og ettersom den anbefalte summen i måneden er 2000 kr la jeg opp til å ha 3500 i måneden. De første to ukene har jeg brukt ca 6000, så føler meg rimelig dødsdømt... Men tror jeg skal klare meg nå som jeg har kjøpt det jeg trengte og sånn vil jo de pengene for det meste gå til ting jeg vil gjøre eller har lyst på, og der kan man begrense seg. 

Hvordan valgte du hvilkne fag du har i australia og hvilkne fag var obligatoriske?
Første eller andre skoledag setter man seg ned sammen med rektor for klassetrinnet ditt og velger, de har allerede satt opp en mal over hvordan timeplanen din kan se ut, ut i fra hva du har skrevet om deg selv og interessene dine i søknaden, men man kan bytte alle fag bortsett fra engelsk. Så engelsk er altså obligatorisk! 

Må man ha matte som fag får å være utvesklingsstudent?
Nei, det tror jeg ikke man må, men du må mest sannsynlig ha matte som fag for å få året ditt godkjent fra skolen din hjemme, så vil anbefale å ta det - og husk norsk mattebok. Matte på engelsk er hell! 

Hvilken orginisasjon reiste du med? er du fornøyd med den isåfall?
Reiste med Aspect. Etter hva jeg har hørt fra tidligere utvekslingsstudenter er ikke denne organisasjonen særlig flink på oppfølging, og man fyller ut mange unødvendige papirer og skjemaer som aldri kommer frem, men personlig har jeg ikke noe spesielt å komme med mot dem. 

1: Hvilket byrå reiser du med? og er du fornøyd så langt? Ville du anbefalt dem?
Les over. Organisasjonen har feilinformert om mye av prosessen som foregår her nede med skolene i Australia, hvordan vertsfamilien velges o.l. men jeg er fornøyd så langt med familien, så skal ikke klage. 


2: Hvor mye koster året inkl. vaksiner, visum, osv.?
Regninga fra Aspect kom på 117.000, utenom dette trenger man visum, reiseforsikring osv og prisen på dette vet jeg ikke, men billig blir det ikke. Det er så klart en del som dekkes av lånekassen, men langt i fra hele summen. Man trenger ingen spesielle vaksiner for å dra til Australia :D

3: Får du året godkjent? Er det noen spesielle fag du må ta for og få året godkjent? Hvilken linje går du på i Norge? Ellers håper jeg du får et fantastisk år, og opplever masse! Kommer til å følge bloggen din :)
Ja, jeg får mest sansynlig året godkjent. Fikk en skriftlig godkjenning fra avdelingsleder på skolen, så det skal nok gå fint.  Jeg må ha dans, matte og samfunnsfag enten her nede eller som privatist hjemme. Jeg går danselinjen i Norge. 

Hei! det er Inga igjen, kom på et spørsmål til;Hvilken karakter hadde du i engelsk før du dro, og hva var snittet dit? :)
Jeg hadde 5 i engelsk første året på vgs, og snittet mitt var 5. Når jeg søkte om utveksling brukte jeg ungdomskolekarakterene, og da var karakteren i engelsk 6 og snittet var 5,5.  

ER det mange kjekke gutter?
Nei, det er INGEN kjekke gutter.  

Hvis dere lurer på noe mer er det bare å fortsette å spørre, så skal jeg svare fortløpende :)

Last Night

Publisert: 21.07.2012 @ 03:39 Kategori: Australia Kommentarer: 1

God morgen/dag/natt 

Nå er jeg midt i pakking til campingbursdag. Skal tydeligvis sove et sted som det er dødskaldt og jeg er forberedt på å fryse meg til døde, haha. Hadde en super kveld i går med Sofus, Laekin (på det nederste bildet), og masse andre søte mennesker. De aller fleste her er kjempehyggelige og har alltid noe fint å si og et smil på lager. Kjørte jo limmo til festen, og det var sykt gøy. Det merkelige er at det er billigere å kjøre limmo enn å kjøre taxi her, så kan jo være det blir flere turer i fremtiden. Vi var seks stykker og betalte $45, som tilsvarer litt under 300 kr. Møter alltid mange nye folk når man er på en av festene her, fordi alle kommer og går som de vil. Håper bare at det gikk fint med huset og hun som bodde der etter at festen ble avsluttet. Blogges kanskje imorgen, hvis jeg fortsatt lever etter en kald natt. ♥

Har du kjørt limousin før? Likte du bildene? 

Let's go to the Beach, each

Publisert: 20.07.2012 @ 09:34 Kategori: Australia Kommentarer: 4

Åååh, det er så fint her. Stranden er helt nydelig, selvom Aussies synes den er helt ok og ikke synes den er så fin så er jo vi norske så fasinert. Det har vært helt deilig temperatur idag, og ettersom vi var tidlig ferdig på skolen ble det beachen etterpå. Var der i et par timer med noen søte jenter fra skolen, før det bare var meg og Sofus igjen. Så kom det noen kjekke gutter, og når vi gikk skrev vi tlf nummeret i sanden, haha. Og svaret er ja, de både ringte og sendte melding. Nå holder vi på å gjøre oss klare til party, det kommer sikkert til å bli helt ok+ ettersom kvelden skal begynne med å kjøre limousin til festen. Classy, hey? Viser dere bilder fra kvelden i morgen.

Forresten: har fått en del spm om utveksling og Australia generelt. Fyr løs med alt dere lurer på i dette innlegget, så oppsummerer jeg alt så fort jeg får tid. KISSES ♥

Eating Kangaroo

Publisert: 18.07.2012 @ 13:11 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Hei fininger. 

I dag har jeg vært på skolen, og trent - som vanlig. Hadde en sykt chill dag, begynte med å skrive og tegne med smeltet sjokolade, før vi tegnet litt i artclass og hadde resten av dagen til å smake på mat og se hvordan aboriginere lever. Det var visst Aboriginal Day, og jeg fikk smake på Kenguru for første gang. Spennende, men ikke så veldig annerledes tilberedt enn vanlig norsk lapskaus. 

Har vært alene hjemme i et par timer nå, og det er så utrolig deilig å ha det helt stille rundt meg. Ikke noe TV-reklamer eller høylytt snakking fra rommene ved siden av, og bare huset for meg selv. Det er det beste som finnes. Både her og hjemme. Gjorde selvfølgelig det jeg alltid gjør når jeg har huset for meg selv, vasket og ryddet litt mens jeg surret rundt i min egen lille verden. Åå, jeg elsker det. Den siste timen har jeg sittet og lest Norske blogger og bare slappet skikkelig av. Er deilig med et lite avbrekk fra engelsken, selv om jeg trives veldig godt både i landet og med språket - så lenge jeg skjønner det. Mattetimene er ganske utfordrende, for språket krever en del ekstra når det kommer til skatt, frikort og lignende. Kan se ut som den karakteren kommer til å synke litt på grunn av dette, men det får jeg bare leve med, og lære meg! Anbefaler alle som skal utveksle å ta med seg norsk mattebok, så har dere en liten hjelpende hånd når det ser mørkt ut! :-) 

Call me maybe?

Publisert: 17.07.2012 @ 13:59 Kategori: Australia Kommentarer: 3Det søteste skjedde i dag. Jeg fikk en lapp. Fra en liten gutt. Vet ikke om det var hans nummer som sto på, eller om han gav lappen for noen, men det er jo uansett kjempesøtt. Han var sikkert to hoder lavere enn meg og ganske sjenert, så vil ikke tro at han er typen til å finne seg ei eldre jente og ordne seg med! Hahaha. Kan gjerne få flere av dem. Søtt, ikke sant? 

Big smile

Publisert: 16.07.2012 @ 03:39 Kategori: Australia Kommentarer: 0

I går var en litt slitsom dag. Var en veldig fin start, så ble jeg litt redd for noe og så ble jeg kjempeglad fordi jeg har så søte mennesker rundt meg som alltid kan få meg til å smile! Vet ikke om dere kan se det på de nederste bildene, men jeg har stripet håret lysere og klippet litt! Måtte gjøres før eller siden, så fikk det fikset på lørdag. Denne uken blir mest sansynlig treningssenteret førsteprioritet, og ellers bare chille med lekser (må lese en hel bok......) og diverse. Har ommøblert rommet og fått skikkelig god plass, så jeg kan danse her inne, så kanskje jeg skal vise det i løpet av uken. Skal også komme med en anbefaling av et produkt eller to, og prøve å få vist dere hvordan treningssenteret her ser ut! Tror det blir en fin uke. Hva synes du om håret? Kan du se noe forskjell? 

The best

Publisert: 15.07.2012 @ 09:03 Kategori: Australia Kommentarer: 4HEY GUYS.

Nå er det søndag, en dag man ikke har noe å gjøre. Jeg har vært på gymmet, vasket hvert eneste lille hjørne + ommøblert rommet og vært på en BBQ-thingy. Treningssenteret var dødsdigg i dag, var på en time som heter Body Balance. Kan minne litt om Yoga, og styrker indre musklatur i tillegg til å øke fleksibilitet i diverse kroppsdeler. Kjenner ikke helt på at jeg savner alle hjemme enda, men jeg merker at det er noen ting jeg savner. Det er f.eks: sunn mat, hytta, båt, sol, sengen min, kjekke gutter(!), grønnsåpe, mindre utgifter og litt andre ting. Det finnes så vidt sunn mat, hytta kan ikke erstattes med noe annet, det regner hele tiden, sengen min er ganske hard, guttene er ikke noe å samle på, de har ikke såpe så rommet lukter ikke digg etter vask, jeg betaler for alt hele tiden (inkluderer mobilregning, spotify osv.). Menneskene hjemme er jo også ganske verdifulle, og det kommer nok en dag hvor ting blir tungt og jeg bare vil hjem, men til nå har jeg bare bestemt meg for å ikke bruke tid på å tenke på hjemme og bare ha det fint med dem som er her i stedet. Håper dere alle har det bra, og feel free til å sende meg sengen min, kjekke gutter, grønnsåpe og sunn mat. ANYTIME! 

Hva savner du? ♥

Kangaroo

Publisert: 13.07.2012 @ 13:39 Kategori: Australia Kommentarer: 3

ÅÅÅÅÅÅh, jeg har sett kenguruer i dag! Hvor kult er det? Jeg så først to stykker, og plutselig kommer en hel familie hoppende. Og så begynte jeg å hoppe etter dem av glede, haha! Fikk noen bilder som dere ser, men man kan ikke gå for nærme når de er ville for da hopper de bare videre....

I kveld har jeg vært hos Sophie, som også er norsk. Hun har den søteste familien, og de disket opp med skikkelig BBQ-night og diverse. Føler meg hjemme uansett hvor jeg går, for man blir liksom så vandt til å tilpasse seg og passe inn over alt. Så jeg skal sove her i kveld, og i morgen skal vi på gymmet, shoppe litt og jeg skal til frisøren og fikse litt. Ting begynner å komme skikkelig på plass nå, har fått masse venner og alt. Håper alt er bra hjemme!! Har du sett en kenguru før? Ikke sant de er søte? hihii

Birthday Dinner

Publisert: 10.07.2012 @ 14:22 Kategori: Australia Kommentarer: 2Hei alle sammen! 

Åååh, dette har vært en fin kveld. Var på skolen og hadde fag for første gang i dag. Hadde trodd at ingen ville kjenne meg igjen og være helt crazy når jeg hadde på meg uniform, at jeg liksom ville gli litt inn i mengden, men der tok jeg feil. Guttene er helt obsessed når det kommer til de norske jentene, og noen av de andre også, men plutselig etter en liten time på skolen hadde jeg 9 friendrequests, og visst nok veldig mange som hadde stirret etter oss når jeg gikk sammen med de Australske jentene. Det er helt merkelig, jeg synes ikke det er så veldig gøy egentlig. Ingen er sånn i Norge! 

Uansett, gikk på ballettime etter skolen for å teste, og det er ikke noe jeg kommer til å gjøre her nede. Dessverre. Det var ingenting teknikk, bare koreografi som var ferdiglaget siden de øver til en konsert og noe greier, så gav meg rett og slett veldig lite. Var ute og spiste med en fin gjeng litt senere, og det var en lett blanding av Aussies, Norske, Tyske og ei fra Luxemburg. Vanessa hadde laget kake, de sang bursdagssang og jeg fikk litt sjokolade og gode klemmer av dem alle! Så søte mennesker. Hva synes du om bildene? Hva vil DU høre mer om? 

Birthdaygirl

Publisert: 10.07.2012 @ 02:35 Kategori: Australia Kommentarer: 1

YAY! It's my birthday today!

Don't think it's gonna feel like it is though, cause I haven't made that many friends yet and also my family is left back home and wont be able to celebrate me today. I am going to a dance class at 4:30, but after that I am going to have a little gathering of all my new friends both from Norway, Australia and Italy ++. Think we are going to some restaurant, but it will probably be just like eating out on a normal day, cause I don't think I will get any presents or anything like that. I might just force them all into singing a birthday song, haha. ♥ Hope you all have a good day! 

School Uniform

Publisert: 09.07.2012 @ 21:39 Kategori: Australia Kommentarer: 4


Hei igjen dere! 

Tenkte som sagt å vise skoleuniformen ettersom det er mange som har sagt at de lurer på hvor stygg den er.. Den er faktisk ikke så ille, tro det eller ei! Vi gikk små grupper til "the uniform shop" hvor vi kunne velge oss ut en uniform som vi fikk gratis, og utenom dette måtte vi betale for dem, så jeg må nok tilbake for å få meg noen fler plagg litt senere i uken! Kunne velge mellom to ulike passformer på skjørtene, eller shorts. Som dere ser på bildene ble det skjørt på meg, og det sitter helt perfekt når det først er på. Må ta det på over hodet fordi rumpen min er så forbanna stor, haha! Vurderte å kjøpe shorts også for å ikke bli stemplet som en hore første dagen, som jeg har hørt tilfeller om tidligere - men de shortsene er det verste jeg har sett. De satt så stygt på, så jeg får vurdere det nøye om jeg velger å kjøpe et par eller ikke. Fikk også en rød fleecegenser. Den er ganske stygg, men varm, og det er faktisk ganske kaldt her på denne tiden av året. Valgte også fag, og det kommer nok til å bli et ganske spennende år. Jeg kommer til å lære mye! Fagene jeg valgte er Legal Studies, English, Maths A, Dance, Arts og Film & Television. Så jeg kommer kanskje til å kunne forbedre både danse, tegne OG bloggekunnskaper gjennom disse månedene. Blir så utrolig bra! Hva synes du om uniformen?

Hervey Bay Tour

Publisert: 09.07.2012 @ 08:29 Kategori: Australia Kommentarer: 3Hey everyone, how was your day? 

I dag var første dag på skolen, alle utvekslingsstudentene fikk en liten omvisning både på skolen og en omvisning i buss rundt Hervey Bay. Vi er så mange dette året, hele gjengen fra Italia, Norge, USA, Tyskland og Danmark er til sammen 30 personer! På omvisningen fikk vi se den berømte piren som strekker seg 500 meter rett ut i havet, sjøen og andre småting. Etter dette spiste vi på en restaurant (de fleste hadde med lunch, men jeg hadde ikke plass i veska haha) og jeg hadde en salatgreie med noen asiatiske nudler eller noe rare greier. Maten her er ganske god, men de spiser mye dritt, haha! Tok noen bilder så dere kan se litt av byen, men jeg tok mange av dem mens jeg satt i bussen, så er ikke sikker på om alle er like god kvalitet! Har forresten fått meg skoleuniform også, og valgt fag. Skal vise og fortelle mer om det senere, vet det er noen som gleder seg til å se, haha! Hva synes dere om bildene? Er dere spente på å se uniformen? 

My first party in HB

Publisert: 08.07.2012 @ 00:20 Kategori: Australia Kommentarer: 5

Oh well! Klokken er åtte på morgenen og jeg la meg ganske sent i går, så jeg tror nok jeg kommer til å være ganske trøtt i dag, men skal likevel prøve å komme meg en tur til the gym. Hvis jeg finner veien. Er så lost når det kommer til steder og gater her, for alt er så utrolig forskjellig fra hva jeg er vandt til! Uansett, var på mitt første party i Hervey Bay i går, og det var en ny og gøy opplevelse. I Norge har jeg en gjeng som er så trygg og god at vi alle legger iphoner over alt, vesker og alkohol ligger strødd uten å bli stjålet osv, men det er ikke helt samme her. Det er nemlig ingenting som heter "invite only". Her er det åpent hus, og du må kanskje betale en liten sum for å få en billett, men utenom dette er det fritt fram. Man er ikke allowed inside og DJ'en står ute i hagen eller på terassen med musikk og lysshow. Folk er superåpne og syns det er megafett at jeg er fra Norge, så jeg snakket med en hel haug av mennesker. Både gutter og jenter! Har det dødsgøy her allerede, så jeg tror at dette året har rimelig gode forutsetninger for åbli awesome! Sorry at jeg blander så mye norsk og engelsk når jeg skriver, men begynner å bli mer vandt til å snakke engelsk, og fikk sykt gode tilbakemeldinger på min australske aksang i går  (en fyr nekta å tro at jeg var norsk, måtte snakke norsk til ham før han trodde meg) WOOP! Hva synes dere om antrekket? og liker dere denne måten å blogge/informere på? 

Breathe Health Club

Publisert: 06.07.2012 @ 08:31 Kategori: Australia Kommentarer: 2
Det er så sykt rart med denne tidsforskjellen, for å være helt ærlig så har jeg mistet oversikten over klokken. Jeg vet virkelig ikke hva klokken er hjemme. Her er den 4pm, og jeg har fått gjort så utrolig mye. Har trent og hatt bootcamp med vertssøster som er åtte år og vil ned i vekt i tillegg til å melde meg inn på det fineste treningssenteret jeg noen gang har sett (de har tennis, squash, svømmebasseng, spinning, gruppetimer, dusjer (det er ikke så vanlig her), styrkesal, frivekter, kardiosal og eget ladies area hvis vi føler for litt privacy.). Det var også halvparten av norske priser, så var kjempefornøyd. Jeg har fått nytt nummer nå, men jeg kommer til å bruke mitt gamle frem til bursdagen min er overstått slik at jeg kan motta meldingene jeg får, hvis jeg får noen da. Så har jeg fått nye treningsklær. YAY. Det kostet sånn 150 kr, og kommer til å være ganske nyttig når det er så varmt ute som det er nå (nå er det kaldeste på året...). 

Fremme i det nye hjemmet

Publisert: 06.07.2012 @ 00:41 Kategori: Australia Kommentarer: 4God morgen alle sammen. Her er klokken 08:32, og jeg er forkjølet as fuck, så det er derfor jeg er våken. Har laget meg morgenkaffe og sitter i sengen med søstrene og blogger litt. Bildene over viser litt av rommet mitt, hunden og vertssøsteren min. I dag skal jeg ut av huset og faktisk se litt av Hervey Bay. De sier at de vil ta meg med på butikker osv, og det passer fint, for jeg trenger å ordne noen småting ganske raskt. Lillesøsteren min på åtte (hun over her) har også sagt at hun vil vise meg stranden, så jeg tror jeg faktisk får jogget i dag, så skal hun sykle ved siden av. Håper alt er fint hjemme. Det kommer updates så fort jeg opplever noe som er bloggmateriale. XOXO

Oppsummering

Publisert: 01.07.2012 @ 00:49 Kategori: Australia Kommentarer: 2


For å oppsummere de siste ukene kan jeg bruke noen få ord: Venner, pakking, redsel, glede, smil, klemmer, kyss, kjærlighet, sol, regn og sommer. Sommerferie er jo litt kult da, uten at jeg kan si at jeg har rukket å sette meg ned og faktisk skjønne at det er sommer her i Norge. Det er jo ikke akkurat fint vær. Den ene dagen det var fint vær satt jeg meg på toget til Stavanger, og der var det jo ikke så varmt... Men jeg har hatt det så fint. De siste ukene har vært så sosiale, jeg har vært med mennesker som betyr noe hver dag, og det er så vidt jeg har fått tid til å tenke på hvorfor det skjer så mye. Derfor har jeg ikke helt skjønt at jeg faktisk drar til Australia for ti måneder om TO dager. Da reiser jeg fra sommer til vinter, fra det kjente til det ukjente og fra alt jeg vet til alt jeg skal lære. Det året jeg har i vente kommer til å bringe så mye nytt og spennende. Selv om nesten alt er perfekt her hjemme nå, så vet jeg at det kommer til å være verdt det. ♥ Håper dere følger meg videre, selv om det har vært dårlig med oppdateringer i det siste. Ikke vær redde, jeg har ikke glemt dette her. Jeg er jo egentlig veldig glad i å ta bilder, kle meg pent og dele det med verden. Wish me luck. 

Livredd

Publisert: 24.06.2012 @ 01:14 Kategori: Australia Kommentarer: 1"I might feel like I need to scream, cry or laugh. And then I might do it all. On the same time. And it will be okay. Eventually. "

God morgen

Publisert: 28.02.2012 @ 12:00 Kategori: Australia Kommentarer: 1

God morgen alle sammen.

I dag er kanskje en fin dag. De har meldt sol og 11 grader, så mennesker fra Sørlandet burde i hvert fall ikke klage på været. Vi er jo bare i februar enda, selv om jeg føler at tiden går så fort. Nå er det bare fire måneder og fem dager til jeg reiser til andre siden av jorden. Jeg skal være borte i ti måneder, og for å være helt ærlig så er jeg vettskremt, selv om jeg elsker tanken. Det er litt dumt at tiden går så fort, for det får meg til å sette livet her hjemme litt på vent. Vil ikke binde meg så veldig til noe hjemme, selv om jeg har hundrevis av fine mennesker jeg kunne vært avhengig av så er det ikke smart å bli helt attached til noe. Kommer til å savne alle så, og familien kanskje ekstra mye. Har begynt å sette mer pris på dem enn noen gang, og hver dag jeg tilbringer med de viktigste i livet er en dag nærmere tiden jeg skal dra. Jeg har egentlig ikke ord for hvordan det kommer til å bli, for det er jo noe jeg ikke vet før jeg står midt oppi det. Jeg tror det kommer til å bli et av de fineste årene i mitt liv, selv om jeg må stå helt på egne ben og lære meg å leve i en ny kultur, med nye mennesker og ting og forholde meg til. Takk gud for at jeg er positiv til forandringer og helst vil oppleve alt på en gang.

Kamera og sånn

Publisert: 07.01.2012 @ 21:17 Kategori: Australia Kommentarer: 3

Hola amigas ! 

Nå har jeg akkurat satt meg ned etter å ha kommet hjem fra åtte timer på jobb. Det var en lang men fin dag, og nå skal jeg snart begynne å jobbe med prosjekt sammen med Aims som kommer om litt. Angående AUS så fikk jeg spørsmål om  Hvilken organisasjon reiser du med? og skal du bo i vertsfamilie eller på internatskole?
Jeg reiser med Aspect, og jeg kommer til å bo hos en vertsfamilie. Vet ikke om internatskole var et alternativ, men en vertsfamilie er jo der for å støtte deg også i de tidene hvor det er tungt å være langt hjemmefra. Tror det er det beste for meg, hvertfall! 

Ellers har jeg tenkt en del, og funnet ut at jeg må få meg et nytt speilreflekskamera. Jeg bruker et NIKON D40X for øyeblikket, men når jeg skal til AUS må jeg ha et nytt, så har noen tips om et bra kamera? Hva bruker dere? På forhånd tack så mycket. Vet minimalt om kameraer! ♥

 

Hervey Bay

Publisert: 07.01.2012 @ 16:22 Kategori: Australia Kommentarer: 4

Tusen tusen takk for gratulasjoner i forrige innlegg, jeg ble bare helt villt glad! Det er så gøy at dere kommenterer på sånne innlegg, for planen er jo å blogge når jeg kommer til Australia også, så jeg håper jo at noen vil følge meg dit også! 

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt om hvor jeg har kommet inn, og det kan jeg selvfølgelig. Jeg har kommet inn på en high school som ligger i en "liten" by med navn Hervey Bay. Hervey Bay ligger ved kysten i Queensland, like ved Fraser Island. Det kjente korallrevet Great Barrier Rief strekker seg også langs kysten, både sørover og nordover. Hervey Bay har en gjennomsnittstemperatur på rundt 30° C på sommertid og 23° C på vintertid. Australia har vinter når vi her i Norge har sommer, så det vil si at jeg kommer ned mens det er "kaldt" der nede. Selve landet blir jo ofte kalt Down Under, nettopp fordi det ligger helt på andre siden av jorden, men what can I say? Når jeg først skal vekk hjemmefra kan jeg like gjerne dra langt! Hvis noen har spørsmål om Australia, utvekslingen osv. kan dere stille dem her, så skal jeg svare så fort som mulig!  

Lille lykkelige barn

Publisert: 06.01.2012 @ 16:31 Kategori: Australia Kommentarer: 8

Som noen av dere kanskje skjønte angående gårsdagens antrekkinnlegg så var det ikke meg som skrev det, det var min venn Håkon. Noen tok nok humoren, men det var tydeligvis noen som ikke gjorde det også! Anyway, idag er en lykkelig dag. På mange måter, men først og fremst fordi jeg har fått en kjempegod nyhet. Jeg har fått skoleplass i Australia og jeg kom inn på førstevalget mitt! Jeg er så glad, jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Hoppet rundt som en rusa kanin når jeg endelig fikk låst meg inn hjemme. Niende juli begynner jeg på skolen, som ligger PÅ stranden. JAAAA!! ♥ Ikveld skal jeg på julebord med den gamle jobben, gleder meg til å se folkene igjen! Kan sikkert vise antrekket imorgen hvis noen vil? Ha verdens beste fredag, lovers! 

hits