Forsiden Om Meg Spørsmål og Svar Kamera Kontakt

Arkiv mned: juli 2012

Differences from Norway

Publisert: 31.07.2012 @ 14:42 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hey cupcakes. 

Her kommer et innlegg om hva som er forskjellig her i forhold til Norge, vet ikke hvorfor jeg synes det var en god idè, men er jo greit å ha noe å blogge om. 

* Skolen. Her er alt veldig useriøst, du går med uniform og du må gå til timen din, men i timen gjør man meget lite, og dansetimene her er som å gå på Kids Club på treningssenteret. Ikke veldig seriøst med andre ord.


* Maten. Det man finner mest av her nede er hvitt toast-brød, som selvfølgelig er ferdigskivet. Det er ganske vanskelig å finne sunne ting slik som man lett finner hjemme, men det er vel bare å lete. Heldigvis har jeg tilgang på mye salat og kylling som er noe av det beste jeg vet. ♥

* Folkene. Sier seg vel selv at folk er annerledes, siden det er andre folk - men de aller fleste er veldig åpne, hyggelige og interessert i å slå av en prat. La oss alle bli sånn, også nordmenn?!

* Priser. Det aller meste er billigere enn i Norge, men så fort man blir vandt til det blir alt dyrt. Har tatt meg selv i å vurdere om jeg skal kjøpe ting til 5-10$, og det tilsvarer jo ikke mer enn 30-60kr, så kan ikke klage.


* Trafikken. Å fy faen, hahaha. En av de første dagene jeg kom hadde jeg mareritt om at jeg skulle kjøre bil her nede og kjørte i feil kjørebane. De kjører jo på venstre side her, og jeg blir like skremt hver gang jeg holder på å bli påkjørt i et kryss. Det finnes heller ingen gangfelt, så kan ikke love at jeg kommer hjem like hel...

* Transport. Det finnes veldig lite busser uten om til/fra skolen, i hvertfall som jeg har forstått. Derfor blir det til at man går, sykler eller blir kjørt over alt. Dette er veeeldig merkelig, siden jeg er vandt til å kunne ta buss/scooter hvor som helst, og synes det er veldig kjipt å hele tiden være til bry for andre når jeg skal noe sted. 

* Trening. Har ikke funnet noen danseklasse jeg får delta på enda, men jobber med saken. Bortsett fra dansingen så er det veldig bra med treningssentere her, og man kan finne både døgnåpne sentere og sentere som tilbyr alt en jente kan ønske seg (jeg gikk for det siste alternativet, hehe). 

* Guttene. Syns i grunnen guttene i Norge var kjedelige og ikke så veldig interessante, men det var helt til jeg kom til Australia. Her er de hvertfall ikke særlig interessante. Ser et par godbiter på gymmen innimellom, men det er heller sjeldent. Meg og Sofie takker Gud hver gang en kjekk gutter kommer inn på gymmen ♥ hihi

Hva synes du? Høres dette ut som et bra eller dårlig land å bo i? 

Recommendation

Publisert: 31.07.2012 @ 11:36 Kategori: Sponsorgaver Kommentarer: 1

Hey sweets! 

I am gonna write this post in English so all of you can understand what I'm saying, haha! I read my blog in english using the google translator earlier today, and it's so bad. Doesn't make any sense at all. Well, what I have forgot to tell you all these weeks (4 weeks since i left Norway today!), is that the first day I got here a package was already waiting for me. I knew what it was, but imagine the host family getting a package in my name before I even arrived.. Anyway, what was in it is some of my favourite "cosmetic" products, that actually is permanent and gives you really white teeth. It's from THIS page, and can be bought for a small amount of money that will be so worth it when you have the prettiest teeth in your group! In my little package I got the strong teeth whitening, a little teeth whitening light that will make the process more courageous and make it happen faster and a "tooth cart" which is a little piece of paper with a colour scale on that shows you before and after results. My teeth is the brightest in the scale at the moment,  thanks to these wonderful products! Unfortunately my Aussie friends won't be able to buy it yet, cause they don't ship to Australia - but I'll tell them that they should start shipping here. Everyone should have the opportunity to get this. You guys can buy everything HERE. Have you ever tried teeth whitening? Have you tried this one? And what do you think about it? 

The products are sponsored

Love and hate

Publisert: 30.07.2012 @ 13:02 Kategori: Australia Kommentarer: 3


Jeg elsker livet og hater det på samme tid akkurat nå. Australia er fantastisk, skulle ønske dere alle kunne vært her med meg! Det er sol, varmt, supert treningssenter, min kjære vertsmor lager verdens beste salater til meg, skolen er grei nok og jeg har endelig begynt å komme meg inn i litt bedre matrutiner. Ellers hater jeg livet fordi jeg har strekt eller slitt en sene eller noe greier i baksiden av låret, og det betyr at jeg er lettere handicappet de neste 6 ukene, noe som gjør at dansing samt andre tingblir et problem. Det er når sånne ting skjer at jeg innser hvor mye jeg elsker å danse. Jeg har vært en millimeter fra å begynne å gråte hele dagen, men får bare starte å tøye fra scratch, ettersom all fleksibilitet har forsvunnet i mitt mykeste bein. Fikk løpt 5k idag og gjort to forskjellige gruppetimer, så har hvertfall brukt beinet som vanlig og gjort alt jeg kan. Det skjer ikke at jeg sitter stille for ti dager, heheh. 

Anywaaay, var i Noosa i helgen og fikk ikke surfet, for den dagen var det absolutt ingen bølger! Kjipt at ikke det ble surfing, men det var likevel herlig! Noosa har en nydelig strand og kjempekoselige gater, så det var en fin dag uansett. Hva synes dere om bildene? Ser det ikke bra ut her? 

Good life

Publisert: 28.07.2012 @ 14:13 Kategori: Australia Kommentarer: 3

I dag har vi levd det gode livet i Australia. Meg, Sofus og Korna. Vi har det veldig fint, og imorgen skal vi til Noosa, da skal vi også ha det veldig fint! Hvordan går det der hjemme? Skinner sola?

Outfit for once

Publisert: 26.07.2012 @ 10:18 Kategori: Outfits Kommentarer: 3Heyy babes! I dag har jeg danset og nå skal jeg på samling med hele gjengen med utvekslingsstudenter. Vi er 30 stykker på min skole! Det er visst nok den største gruppa med internasjonale studenter skolen har hatt noen gang. Det er kjempegøy at vi er så mange, både fra Tyskland, Norge, Italia, Frankrike, Luxemburg og USA! Her har dere en del av dagens antrekk, i tillegg til min nye veske som er kingsize. Den var mye større enn jeg hadde forestilt meg, men det er jo ganske greit - det ser jo bedre ut med en stor veske enn en liten veske og fem bæreposer, hey? Og beklager det jeg sa om at ikke det finnes kjekke gutter her, man må bare sjekke ut en litt eldre årsklasse så finner man dem. ♥ Hva synes du om antrekket? Sorry for rotet, men jeg er bare så jævlig lat akkurat nå, haha

Cakey Makey

Publisert: 25.07.2012 @ 12:51 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Ahh, endelig hjemme etter tidenes trening. Var på gymmet i tre timer, og fikk gjort alt jeg digger å gjøre! Dere vet sånn som å se på deilige gutter løfte alt for tunge vekter og snakke med dem etterpå, hihii. Nå har jeg bakt en del av kaken jeg har i skoleoppgave og det begynner å nærme seg noe, har oreokjeks, sjokolademousse, sjokoladekrem, kakebunn og Sofus har kjøpt jordbær så må bare få satt alt sammen imorgen så er det klart! I morgen skal jeg på samling med alle exchange students fra skolen og spise på en Italiensk restaurant, og skal hente en pakke på postkontoret. Can't wait! Snakkes snart fininger ♥ Vil dere ha litt kake? haha

Whore?

Publisert: 24.07.2012 @ 11:03 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Har du blitt kalt for hore siden du har det skjørtet? Hahah
Hvilket skjørt?!! Går med shorts hver dag jeg.. Neida, jeg har bare brukt shortsen en dag - men så vidt jeg vet har jeg ikke blitt kalt for hore. Hadde jeg blitt det tror jeg de fleste Australske jentene hadde stått ved min side uansett, de har nemlig enda kortere skjørt. 

Hjemme derimot: 

....er jeg på gymmen, tar en dusj og kler meg så komfortabelt som overhodet mulig. Med flysokker og genser! Det har en tendens til å bli utrolig kaldt på kvelden her, ettersom husene er dårlig isolert og absolutt ikke vil trenge oppvarming på sommerstid. Vinteren derimot har sine kalde kvelder og netter, og siden jeg var så (u)heldig å ankomme midt på vinteren merker jeg mye til det, og tenker positivt på det hele, ettersom det bare kan bli bedre (varmere). Har tilbragt mye tid hos Sofus de siste dagene, ettersom ting har vært litt vanskelig og familien hennes er veldig skjønne og tar meg veldig godt i mot. Gleder meg helt sykt til helgen, da blir det besøk av Sofies norske venninne som bor i Noosa, tanning på beachen, bursdag for Sofies (og litt min) lillebror og surfetur til Noosa! Wiii 

Hva vil dere høre om her nede? Gi meg gjerne tips! Har en god mulighet til å blogge bra nå som ting er nytt og det er mye jeg kan vise, så innspill er bare en fordel :-) 

Masse kjærlighet

Publisert: 22.07.2012 @ 13:42 Kategori: Feelings Kommentarer: 3

Tok dette bildet 20.07, men vi kan late som det var i dag 22.07. En dato som ingen nordmenn noen gang kommer til å glemme etter forrige 22.07. Selv nå som jeg sitter på andre enden av jorden klarer jeg ikke å la være å tenke på hva som skjedde for et år siden. Jeg gikk til sengs, hadde akkurat hørt om de 7 omkomne i regjeringskvartalet og på Utøya. Da jeg sto opp dagen etter lå det avisartikler i nettaviser jorden rundt, de fortalte at det var 91 omkomne fra dagen før. Tallet sank med noen få etter grundig etterforskning, men det ble aldri mye lavere. Jeg husker den store sorgen hele Norges befolkning gikk rundt med, men vi viste alle at vi er et land med masse kjærlighet. Det var ei jente som kom med et sitat som jeg ikke kommer til å glemme: 
«Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen». Tror det er et av de mest brukte sitatene til å minnes den dagen hvor så mange mistet sine kjære, men det må være et av de fineste. Her nede gjør jeg mange feil, som for eksempel å snakke om Norge. Det er noe man helst ikke skal gjøre. Ikke sammenligne ting, ikke snakk for mye om hjemlandet, ikke tenk på Norge. Det er ikke så lett å la være. Min farmor er et ganske stort forbilde på mange områder og hun fortalte meg en gang at «Livet er en dans på roser. Det er fint, men det finnes noen skarpe torner også». Ganske dypt, men ganske sant. Det er sånn det er, for det meste. Mye er bra, men det finnes nedturer også. Det finnes hjemme, og det finnes på utveksling i Australia. Man savner folk, man savner ting, men det viktigste er at man har hverandre når tiden er inne for å komme tilbake til det kjente og kjære. Jeg håper dere bruker denne dagen på å minnes de vi mistet og ta vare på de som fortsatt er rundt oss. Stor klem fra the land Down Under og masse kjærlighet sendt i retning Norge fra meg ♥

Q&A Australia

Publisert: 22.07.2012 @ 01:35 Kategori: Australia Kommentarer: 4

Hvilken linje og hvilke fag skal du ha når du kommer hjem igjen til Norge?
Jeg skal fortsette med tredjeåret på Danselinjen. Må ta samfunnsfag som privatist, men det er vel det eneste. 

Skal året ditt i Australia "telle"?
Ja, det teller som andreåret på videregående.

Er det noen fag du måtte ha i utlandet for å gå på skolen der som utvekslingsstudent?
Ja, for at jeg skal få året godkjent må jeg ha matte, dans og samfunnsfag. Samfunnsfag må jeg derfor ta som privatist. 

Hva gjorde du første dagen du kom dit?
Hmm.. Det var på kvelden, så jeg brukte egentlig hele kvelden på å pakke ut tingene mine og spise litt. Dag nr 2 var jeg oppe kjempetidlig fordi jeg var jet-lagged, så vi dro til kjøpesenteret og jeg fikk ordnet småting som mobilabonnement osv. 


Var det flaut i starten å snakke engelsk?
Nei, men har skjedd noen ganger at jeg har snakka engelsk og plutselig bare begynt å snakke norsk innimellom. Det er ganske morsomt, haha. 

Var det flaut når du skulle bli bedre kjent med vertssfamilien din?
Nei, de var veldig hyggelige og imøtekommende og det gjør alt mye lettere. Det er viktig å prøve å være åpen selv også, man må akseptere at ikke standaren er like høy som hjemme og slå seg til ro med det, og selvfølgelig prøve å vise hvem du er og la dem bli kjent med deg også. 

Måtte du på intervju i Oslo på den amerikanske ambassaden før du dro? Hvis det, hvilke spm stilte de deg der osv?
Nei, dette er ikke nødvendig når man skal til Australia. Da søker man bare om visum, men det er stress nok, så var glad jeg ikke måtte på intervju i tillegg. 

Når vet man at man er blitt utvekslingsstudent, liksom kommet med?
Jeg fikk bare en e-post fra utvekslingsorganisasjonen jeg skulle reise med. Nesten alle kommer med hvis karakterene er gode nok! 

Hvorfor dro til Australia og ikke Usa foreksempel?
Fordi jeg måtte ta danselinje også i utlandet, det kunne ikke skolene i USA garantere, men når man drar til Australia kan man betale (helt utrolig mye) ekstra for å velge skole, og da var jeg garantert å komme til en skole jeg kunne danse på! Dette var grunnen når jeg søkte, men tror ikke man kan man finne et sted som er så fint og nytt som Australia, så jeg er 100% fornøyd med valg av land. Skulle ønske jeg kunne ta dere alle med til den fine stranden som ligger i gåavstand fra der jeg bor!

Fikk du velge hvilken by/stat/sted du ville bo? Isåfall, fikk du ønske ditt oppfylt?
Svarte egentlig på dette i spørsmålet over. Jeg fikk velge mellom 10 ulike skoler i Queensland, og måtte rangere dem. Kom inn på førstevalget, men kunne gjerne vært i en surfeby i stedet! 

hvilke karakterer må du få for å få utvekslingsåret i australia godkjent?
MÅ minst få C i alle fag, som tilsvarer 3 i Norge, men det skal normalt ikke være et stort problem ettersom man må ha minst 3 i alle fag for å få lov til å dra på utveksling. 

hvor mye penger har du med deg? hvor mye trenger du i månen liksom?
Jeg sparte opp ganske mye før jeg dro, og ettersom den anbefalte summen i måneden er 2000 kr la jeg opp til å ha 3500 i måneden. De første to ukene har jeg brukt ca 6000, så føler meg rimelig dødsdømt... Men tror jeg skal klare meg nå som jeg har kjøpt det jeg trengte og sånn vil jo de pengene for det meste gå til ting jeg vil gjøre eller har lyst på, og der kan man begrense seg. 

Hvordan valgte du hvilkne fag du har i australia og hvilkne fag var obligatoriske?
Første eller andre skoledag setter man seg ned sammen med rektor for klassetrinnet ditt og velger, de har allerede satt opp en mal over hvordan timeplanen din kan se ut, ut i fra hva du har skrevet om deg selv og interessene dine i søknaden, men man kan bytte alle fag bortsett fra engelsk. Så engelsk er altså obligatorisk! 

Må man ha matte som fag får å være utvesklingsstudent?
Nei, det tror jeg ikke man må, men du må mest sannsynlig ha matte som fag for å få året ditt godkjent fra skolen din hjemme, så vil anbefale å ta det - og husk norsk mattebok. Matte på engelsk er hell! 

Hvilken orginisasjon reiste du med? er du fornøyd med den isåfall?
Reiste med Aspect. Etter hva jeg har hørt fra tidligere utvekslingsstudenter er ikke denne organisasjonen særlig flink på oppfølging, og man fyller ut mange unødvendige papirer og skjemaer som aldri kommer frem, men personlig har jeg ikke noe spesielt å komme med mot dem. 

1: Hvilket byrå reiser du med? og er du fornøyd så langt? Ville du anbefalt dem?
Les over. Organisasjonen har feilinformert om mye av prosessen som foregår her nede med skolene i Australia, hvordan vertsfamilien velges o.l. men jeg er fornøyd så langt med familien, så skal ikke klage. 


2: Hvor mye koster året inkl. vaksiner, visum, osv.?
Regninga fra Aspect kom på 117.000, utenom dette trenger man visum, reiseforsikring osv og prisen på dette vet jeg ikke, men billig blir det ikke. Det er så klart en del som dekkes av lånekassen, men langt i fra hele summen. Man trenger ingen spesielle vaksiner for å dra til Australia :D

3: Får du året godkjent? Er det noen spesielle fag du må ta for og få året godkjent? Hvilken linje går du på i Norge? Ellers håper jeg du får et fantastisk år, og opplever masse! Kommer til å følge bloggen din :)
Ja, jeg får mest sansynlig året godkjent. Fikk en skriftlig godkjenning fra avdelingsleder på skolen, så det skal nok gå fint.  Jeg må ha dans, matte og samfunnsfag enten her nede eller som privatist hjemme. Jeg går danselinjen i Norge. 

Hei! det er Inga igjen, kom på et spørsmål til;Hvilken karakter hadde du i engelsk før du dro, og hva var snittet dit? :)
Jeg hadde 5 i engelsk første året på vgs, og snittet mitt var 5. Når jeg søkte om utveksling brukte jeg ungdomskolekarakterene, og da var karakteren i engelsk 6 og snittet var 5,5.  

ER det mange kjekke gutter?
Nei, det er INGEN kjekke gutter.  

Hvis dere lurer på noe mer er det bare å fortsette å spørre, så skal jeg svare fortløpende :)

Last Night

Publisert: 21.07.2012 @ 03:39 Kategori: Australia Kommentarer: 1

God morgen/dag/natt 

Nå er jeg midt i pakking til campingbursdag. Skal tydeligvis sove et sted som det er dødskaldt og jeg er forberedt på å fryse meg til døde, haha. Hadde en super kveld i går med Sofus, Laekin (på det nederste bildet), og masse andre søte mennesker. De aller fleste her er kjempehyggelige og har alltid noe fint å si og et smil på lager. Kjørte jo limmo til festen, og det var sykt gøy. Det merkelige er at det er billigere å kjøre limmo enn å kjøre taxi her, så kan jo være det blir flere turer i fremtiden. Vi var seks stykker og betalte $45, som tilsvarer litt under 300 kr. Møter alltid mange nye folk når man er på en av festene her, fordi alle kommer og går som de vil. Håper bare at det gikk fint med huset og hun som bodde der etter at festen ble avsluttet. Blogges kanskje imorgen, hvis jeg fortsatt lever etter en kald natt. ♥

Har du kjørt limousin før? Likte du bildene? 

Let's go to the Beach, each

Publisert: 20.07.2012 @ 09:34 Kategori: Australia Kommentarer: 4

Åååh, det er så fint her. Stranden er helt nydelig, selvom Aussies synes den er helt ok og ikke synes den er så fin så er jo vi norske så fasinert. Det har vært helt deilig temperatur idag, og ettersom vi var tidlig ferdig på skolen ble det beachen etterpå. Var der i et par timer med noen søte jenter fra skolen, før det bare var meg og Sofus igjen. Så kom det noen kjekke gutter, og når vi gikk skrev vi tlf nummeret i sanden, haha. Og svaret er ja, de både ringte og sendte melding. Nå holder vi på å gjøre oss klare til party, det kommer sikkert til å bli helt ok+ ettersom kvelden skal begynne med å kjøre limousin til festen. Classy, hey? Viser dere bilder fra kvelden i morgen.

Forresten: har fått en del spm om utveksling og Australia generelt. Fyr løs med alt dere lurer på i dette innlegget, så oppsummerer jeg alt så fort jeg får tid. KISSES ♥

Eating Kangaroo

Publisert: 18.07.2012 @ 13:11 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Hei fininger. 

I dag har jeg vært på skolen, og trent - som vanlig. Hadde en sykt chill dag, begynte med å skrive og tegne med smeltet sjokolade, før vi tegnet litt i artclass og hadde resten av dagen til å smake på mat og se hvordan aboriginere lever. Det var visst Aboriginal Day, og jeg fikk smake på Kenguru for første gang. Spennende, men ikke så veldig annerledes tilberedt enn vanlig norsk lapskaus. 

Har vært alene hjemme i et par timer nå, og det er så utrolig deilig å ha det helt stille rundt meg. Ikke noe TV-reklamer eller høylytt snakking fra rommene ved siden av, og bare huset for meg selv. Det er det beste som finnes. Både her og hjemme. Gjorde selvfølgelig det jeg alltid gjør når jeg har huset for meg selv, vasket og ryddet litt mens jeg surret rundt i min egen lille verden. Åå, jeg elsker det. Den siste timen har jeg sittet og lest Norske blogger og bare slappet skikkelig av. Er deilig med et lite avbrekk fra engelsken, selv om jeg trives veldig godt både i landet og med språket - så lenge jeg skjønner det. Mattetimene er ganske utfordrende, for språket krever en del ekstra når det kommer til skatt, frikort og lignende. Kan se ut som den karakteren kommer til å synke litt på grunn av dette, men det får jeg bare leve med, og lære meg! Anbefaler alle som skal utveksle å ta med seg norsk mattebok, så har dere en liten hjelpende hånd når det ser mørkt ut! :-) 

Call me maybe?

Publisert: 17.07.2012 @ 13:59 Kategori: Australia Kommentarer: 3Det søteste skjedde i dag. Jeg fikk en lapp. Fra en liten gutt. Vet ikke om det var hans nummer som sto på, eller om han gav lappen for noen, men det er jo uansett kjempesøtt. Han var sikkert to hoder lavere enn meg og ganske sjenert, så vil ikke tro at han er typen til å finne seg ei eldre jente og ordne seg med! Hahaha. Kan gjerne få flere av dem. Søtt, ikke sant? 

Big smile

Publisert: 16.07.2012 @ 03:39 Kategori: Australia Kommentarer: 0

I går var en litt slitsom dag. Var en veldig fin start, så ble jeg litt redd for noe og så ble jeg kjempeglad fordi jeg har så søte mennesker rundt meg som alltid kan få meg til å smile! Vet ikke om dere kan se det på de nederste bildene, men jeg har stripet håret lysere og klippet litt! Måtte gjøres før eller siden, så fikk det fikset på lørdag. Denne uken blir mest sansynlig treningssenteret førsteprioritet, og ellers bare chille med lekser (må lese en hel bok......) og diverse. Har ommøblert rommet og fått skikkelig god plass, så jeg kan danse her inne, så kanskje jeg skal vise det i løpet av uken. Skal også komme med en anbefaling av et produkt eller to, og prøve å få vist dere hvordan treningssenteret her ser ut! Tror det blir en fin uke. Hva synes du om håret? Kan du se noe forskjell? 

The best

Publisert: 15.07.2012 @ 09:03 Kategori: Australia Kommentarer: 4HEY GUYS.

Nå er det søndag, en dag man ikke har noe å gjøre. Jeg har vært på gymmet, vasket hvert eneste lille hjørne + ommøblert rommet og vært på en BBQ-thingy. Treningssenteret var dødsdigg i dag, var på en time som heter Body Balance. Kan minne litt om Yoga, og styrker indre musklatur i tillegg til å øke fleksibilitet i diverse kroppsdeler. Kjenner ikke helt på at jeg savner alle hjemme enda, men jeg merker at det er noen ting jeg savner. Det er f.eks: sunn mat, hytta, båt, sol, sengen min, kjekke gutter(!), grønnsåpe, mindre utgifter og litt andre ting. Det finnes så vidt sunn mat, hytta kan ikke erstattes med noe annet, det regner hele tiden, sengen min er ganske hard, guttene er ikke noe å samle på, de har ikke såpe så rommet lukter ikke digg etter vask, jeg betaler for alt hele tiden (inkluderer mobilregning, spotify osv.). Menneskene hjemme er jo også ganske verdifulle, og det kommer nok en dag hvor ting blir tungt og jeg bare vil hjem, men til nå har jeg bare bestemt meg for å ikke bruke tid på å tenke på hjemme og bare ha det fint med dem som er her i stedet. Håper dere alle har det bra, og feel free til å sende meg sengen min, kjekke gutter, grønnsåpe og sunn mat. ANYTIME! 

Hva savner du? ♥

Kangaroo

Publisert: 13.07.2012 @ 13:39 Kategori: Australia Kommentarer: 3

ÅÅÅÅÅÅh, jeg har sett kenguruer i dag! Hvor kult er det? Jeg så først to stykker, og plutselig kommer en hel familie hoppende. Og så begynte jeg å hoppe etter dem av glede, haha! Fikk noen bilder som dere ser, men man kan ikke gå for nærme når de er ville for da hopper de bare videre....

I kveld har jeg vært hos Sophie, som også er norsk. Hun har den søteste familien, og de disket opp med skikkelig BBQ-night og diverse. Føler meg hjemme uansett hvor jeg går, for man blir liksom så vandt til å tilpasse seg og passe inn over alt. Så jeg skal sove her i kveld, og i morgen skal vi på gymmet, shoppe litt og jeg skal til frisøren og fikse litt. Ting begynner å komme skikkelig på plass nå, har fått masse venner og alt. Håper alt er bra hjemme!! Har du sett en kenguru før? Ikke sant de er søte? hihii

Birthday Dinner

Publisert: 10.07.2012 @ 14:22 Kategori: Australia Kommentarer: 2Hei alle sammen! 

Åååh, dette har vært en fin kveld. Var på skolen og hadde fag for første gang i dag. Hadde trodd at ingen ville kjenne meg igjen og være helt crazy når jeg hadde på meg uniform, at jeg liksom ville gli litt inn i mengden, men der tok jeg feil. Guttene er helt obsessed når det kommer til de norske jentene, og noen av de andre også, men plutselig etter en liten time på skolen hadde jeg 9 friendrequests, og visst nok veldig mange som hadde stirret etter oss når jeg gikk sammen med de Australske jentene. Det er helt merkelig, jeg synes ikke det er så veldig gøy egentlig. Ingen er sånn i Norge! 

Uansett, gikk på ballettime etter skolen for å teste, og det er ikke noe jeg kommer til å gjøre her nede. Dessverre. Det var ingenting teknikk, bare koreografi som var ferdiglaget siden de øver til en konsert og noe greier, så gav meg rett og slett veldig lite. Var ute og spiste med en fin gjeng litt senere, og det var en lett blanding av Aussies, Norske, Tyske og ei fra Luxemburg. Vanessa hadde laget kake, de sang bursdagssang og jeg fikk litt sjokolade og gode klemmer av dem alle! Så søte mennesker. Hva synes du om bildene? Hva vil DU høre mer om? 

Birthdaygirl

Publisert: 10.07.2012 @ 02:35 Kategori: Australia Kommentarer: 1

YAY! It's my birthday today!

Don't think it's gonna feel like it is though, cause I haven't made that many friends yet and also my family is left back home and wont be able to celebrate me today. I am going to a dance class at 4:30, but after that I am going to have a little gathering of all my new friends both from Norway, Australia and Italy ++. Think we are going to some restaurant, but it will probably be just like eating out on a normal day, cause I don't think I will get any presents or anything like that. I might just force them all into singing a birthday song, haha. ♥ Hope you all have a good day! 

School Uniform

Publisert: 09.07.2012 @ 21:39 Kategori: Australia Kommentarer: 4


Hei igjen dere! 

Tenkte som sagt å vise skoleuniformen ettersom det er mange som har sagt at de lurer på hvor stygg den er.. Den er faktisk ikke så ille, tro det eller ei! Vi gikk små grupper til "the uniform shop" hvor vi kunne velge oss ut en uniform som vi fikk gratis, og utenom dette måtte vi betale for dem, så jeg må nok tilbake for å få meg noen fler plagg litt senere i uken! Kunne velge mellom to ulike passformer på skjørtene, eller shorts. Som dere ser på bildene ble det skjørt på meg, og det sitter helt perfekt når det først er på. Må ta det på over hodet fordi rumpen min er så forbanna stor, haha! Vurderte å kjøpe shorts også for å ikke bli stemplet som en hore første dagen, som jeg har hørt tilfeller om tidligere - men de shortsene er det verste jeg har sett. De satt så stygt på, så jeg får vurdere det nøye om jeg velger å kjøpe et par eller ikke. Fikk også en rød fleecegenser. Den er ganske stygg, men varm, og det er faktisk ganske kaldt her på denne tiden av året. Valgte også fag, og det kommer nok til å bli et ganske spennende år. Jeg kommer til å lære mye! Fagene jeg valgte er Legal Studies, English, Maths A, Dance, Arts og Film & Television. Så jeg kommer kanskje til å kunne forbedre både danse, tegne OG bloggekunnskaper gjennom disse månedene. Blir så utrolig bra! Hva synes du om uniformen?

Hervey Bay Tour

Publisert: 09.07.2012 @ 08:29 Kategori: Australia Kommentarer: 3Hey everyone, how was your day? 

I dag var første dag på skolen, alle utvekslingsstudentene fikk en liten omvisning både på skolen og en omvisning i buss rundt Hervey Bay. Vi er så mange dette året, hele gjengen fra Italia, Norge, USA, Tyskland og Danmark er til sammen 30 personer! På omvisningen fikk vi se den berømte piren som strekker seg 500 meter rett ut i havet, sjøen og andre småting. Etter dette spiste vi på en restaurant (de fleste hadde med lunch, men jeg hadde ikke plass i veska haha) og jeg hadde en salatgreie med noen asiatiske nudler eller noe rare greier. Maten her er ganske god, men de spiser mye dritt, haha! Tok noen bilder så dere kan se litt av byen, men jeg tok mange av dem mens jeg satt i bussen, så er ikke sikker på om alle er like god kvalitet! Har forresten fått meg skoleuniform også, og valgt fag. Skal vise og fortelle mer om det senere, vet det er noen som gleder seg til å se, haha! Hva synes dere om bildene? Er dere spente på å se uniformen? 

My first party in HB

Publisert: 08.07.2012 @ 00:20 Kategori: Australia Kommentarer: 5

Oh well! Klokken er åtte på morgenen og jeg la meg ganske sent i går, så jeg tror nok jeg kommer til å være ganske trøtt i dag, men skal likevel prøve å komme meg en tur til the gym. Hvis jeg finner veien. Er så lost når det kommer til steder og gater her, for alt er så utrolig forskjellig fra hva jeg er vandt til! Uansett, var på mitt første party i Hervey Bay i går, og det var en ny og gøy opplevelse. I Norge har jeg en gjeng som er så trygg og god at vi alle legger iphoner over alt, vesker og alkohol ligger strødd uten å bli stjålet osv, men det er ikke helt samme her. Det er nemlig ingenting som heter "invite only". Her er det åpent hus, og du må kanskje betale en liten sum for å få en billett, men utenom dette er det fritt fram. Man er ikke allowed inside og DJ'en står ute i hagen eller på terassen med musikk og lysshow. Folk er superåpne og syns det er megafett at jeg er fra Norge, så jeg snakket med en hel haug av mennesker. Både gutter og jenter! Har det dødsgøy her allerede, så jeg tror at dette året har rimelig gode forutsetninger for åbli awesome! Sorry at jeg blander så mye norsk og engelsk når jeg skriver, men begynner å bli mer vandt til å snakke engelsk, og fikk sykt gode tilbakemeldinger på min australske aksang i går  (en fyr nekta å tro at jeg var norsk, måtte snakke norsk til ham før han trodde meg) WOOP! Hva synes dere om antrekket? og liker dere denne måten å blogge/informere på? 

Breathe Health Club

Publisert: 06.07.2012 @ 08:31 Kategori: Australia Kommentarer: 2
Det er så sykt rart med denne tidsforskjellen, for å være helt ærlig så har jeg mistet oversikten over klokken. Jeg vet virkelig ikke hva klokken er hjemme. Her er den 4pm, og jeg har fått gjort så utrolig mye. Har trent og hatt bootcamp med vertssøster som er åtte år og vil ned i vekt i tillegg til å melde meg inn på det fineste treningssenteret jeg noen gang har sett (de har tennis, squash, svømmebasseng, spinning, gruppetimer, dusjer (det er ikke så vanlig her), styrkesal, frivekter, kardiosal og eget ladies area hvis vi føler for litt privacy.). Det var også halvparten av norske priser, så var kjempefornøyd. Jeg har fått nytt nummer nå, men jeg kommer til å bruke mitt gamle frem til bursdagen min er overstått slik at jeg kan motta meldingene jeg får, hvis jeg får noen da. Så har jeg fått nye treningsklær. YAY. Det kostet sånn 150 kr, og kommer til å være ganske nyttig når det er så varmt ute som det er nå (nå er det kaldeste på året...). 

Fremme i det nye hjemmet

Publisert: 06.07.2012 @ 00:41 Kategori: Australia Kommentarer: 4God morgen alle sammen. Her er klokken 08:32, og jeg er forkjølet as fuck, så det er derfor jeg er våken. Har laget meg morgenkaffe og sitter i sengen med søstrene og blogger litt. Bildene over viser litt av rommet mitt, hunden og vertssøsteren min. I dag skal jeg ut av huset og faktisk se litt av Hervey Bay. De sier at de vil ta meg med på butikker osv, og det passer fint, for jeg trenger å ordne noen småting ganske raskt. Lillesøsteren min på åtte (hun over her) har også sagt at hun vil vise meg stranden, så jeg tror jeg faktisk får jogget i dag, så skal hun sykle ved siden av. Håper alt er fint hjemme. Det kommer updates så fort jeg opplever noe som er bloggmateriale. XOXO

hits