Forsiden Om Meg Spørsmål og Svar Kamera Kontakt

Arkiv mned: oktober 2012

Halloween Show

Publisert: 28.10.2012 @ 15:06 Kategori: Australia Kommentarer: 2Her er noen bilder fra Halloween showet vi danset på i går, sorry for dårlig bilde av kostymet... Har jo begynt å danse utenfor skolen på en danseskole nå, og trives kjempegodt. Dette showet ble egentlig kasta sammen i siste liten, og vi måtte lære oss fire koreografier på fire timer. Det klarte vi, og det ble et supert show. Jeg tror publikum koste seg, og vi koste oss selv om vi var trøtte og sultne. Alle danserne var sminket og kledd likt, og det var masse folk som kom bort og ville ta bilder av/med oss, og når vi sto inne i buret vårt. Vi fikk et bur som vi skulle være i når vi ikke var på scenen, fordi vi var liksom dansere i et "ondt" sirkus. Anyway, nå har jeg hvertfall fjerna sminken, dusjet og fått en god natts søvn så jeg er klar for en ny uke etterhvert. Ting begynner å komme mer på plass her nå, har funnet meg et sted å danse, med flinke lærere og herlige jenter. Jeg har endret situasjonen til det bedre på skolen, og har nå for det meste fag jeg trives med eller må ha. Merker at jeg setter mye større pris på alle små ting om dagen, og kommer nok til å gjøre det spesielt når jeg kommer hjem. Jeg gleder meg sååååå til å se alle jeg er glad i igjen. ♥♥  Hvordan feiret dere halloween? 

Positiv, glad og avslappet

Publisert: 24.10.2012 @ 17:23 Kategori: Australia Kommentarer: 1

Hei kjære venner og kjente. 

Nå har jeg akkurat kommet opp av et varmt, deilig bad i badekaret. Jeg liker egentlig ikke å bade i badekar, men med den herligste og beste jenta jeg vet på telefon gikk tida plutselig fort og jeg hadde sittet der i nesten en time. Var så utrolig herlig å høre stemmen til jenta mi igjen. Jeg er veldig positivt innstilt om dagen, og selv om noen ting er slitsomt og ikke akkurat det jeg ønsker tar jeg tak i alle utfordringer livet byr på og kommer meg gjennom dem. Heldigvis var det ingen superstore utfordringer i dag, utenom de 5 kilometerne jeg hadde bestemt meg for å tilbakelegge på mølla etter skoletid. Det kom jeg meg gjennom, og satt igjen med verdens beste følelse etterpå. Jeg elsker virkelig den følelsen, og for å få det kan jeg nesten løpe til jeg knekker. Hadde jeg bare hatt den mentale styrken, haha. Jeg er hvertfall et smilende barn i kveld, og skal nå sette i gang med min kjære matte-assignment som egentlig er due imorgen, men siden jeg er internasjonal og dum har jeg fått utsettelse. I love it. 

Spørsmål og Svar

Publisert: 23.10.2012 @ 16:30 Kategori: Spørsmål og Svar Kommentarer: 2

Hei sweets. Har kommet inn et par spørsmål som jeg tenkte jeg kunne svare på i et eget innlegg, da begge spørsmålene krever litt utfyllende svar og mest sansynlig er noe flere lurer på! :-) 


Bare lurte på en ting, ser at du ofte er med mange andre norske jenter. valgte du å dra sammen med dem eller komme med dem, eller hadde du bare flaks og ble plassert på samme skole som dem?:)

Jeg valgte hvor jeg skulle dra, ettersom jeg reiser med spesialprogrammet. Kom derfor sammen med mange andre norske fordi de andre jentene og gutten også valgte dette stedet. Jeg valgte med andre ord ikke å komme sammen med dem, og om jeg hadde hatt valget ville jeg gjerne begynt på en skole uten noen andre norske. Jeg trives selvfølgelig i "norsk selskap", men jeg er jo først og fremst i Australia for å bli kjent med Aussies og lære meg engelsk, og det var vanskelig i starten med tanke på at vi fort ble en norsk gjeng. Anbefaler å prøve å unngå å komme med flere norske, tror det er lettere på flere områder om du bare er med en eller ingen som snakker ditt eget språk :-)  

Hei, jeg bare lurer på en liten ting: Jeg vet det er mange som synes det er vanskelig med mat og sånn og at de legger på seg når de reiser til USA. Men hvordan er det i Australia egentlig, hvordan har det vært for deg? (skal på utveksling neste år og gruer meg litt til akkurat dette) :)
Jeg er akkurat samme, jeg gruet meg til hele denne matsituasjonen som utvekslings-året liksom skal bringe. Jeg var bestemt på å ikke legge på meg, og jeg trente med det i tankene 5-6 ganger i uka, men jeg har likevel gått opp i vekt. Det er nesten umulig å unngå, for man vil jo smake på alt og man tenker mye på mat. Jeg tror det lett blir en trøst for å undertrykke andre følelser, som savn, tristhet og frustrasjon, og det er der mange går på en smell. Australia er nok like "ille" som USA med tanke på at det er veldig lett å bare løpe innom McDonalds, Hungry Jacks eller Subway - men de har også sunn mat som du finner hjemme. Eksempler er: frisk frukt, grønnsaker, cottage cheese, yoghurt, kjøtt, fisk, kylling osv. Brødet er for det meste hvitt i de fleste hjem, men det er fullt mulig å få tak i knekkebrød og lignende. Matsituasjonen har endret seg veldig de siste ukene, nå har jeg vært her i over tre måneder, har smakt på det jeg trengte å smake på og er tilbake i det jeg anser som sunne vaner, men det er vanskelig og du kommer mest sansynlig til å legge på deg litt. Bare ha i tankene at det går av igjen så snart du kommer hjem, og kos deg mens du kan. Lykke til på utveksling, gjør det beste ut av det :-)  

Hvis dere har noen andre spørsmål om utveksling eller noe annet kan de stilles i kommentarfeltet på dette innlegget, så kommer svar så fort som mulig ♥

Sørlendingen

Publisert: 22.10.2012 @ 10:51 Kategori: Australia Kommentarer: 2Åååh, dere! Jeg har funnet en liten sørlandsperle på spotify: HER. Det er skikkelig sørlandsfølelse altså. Husker helt fra jeg var kjempeliten, jeg gledet meg som en gal og måtte sove på dagen for å få lov til å være med på kveldsshowet som begynte ved midnatt. Husker også da jeg var rundt 13-14 år gammel og ble plukket ut til å dra på audition til rollen "Sunniva" i showet. Herligfred så spennende det var. Og så sitter jeg og ser på bilder hjemmefra, og fant dette over her. Snø og kaldt, en av de mindre smakfulle årstidene i min kjære hjemby. Blir så lykkelig av å se på bilder fra menneskene som jeg elsker, byen og landet mitt - men samtidig så er jeg så takknemlig for at jeg slipper enda en vinter hjemme i kulda.  SMÅ GLEDER ♥ Kan jo legge til at jeg ønsker meg noen kalde tanker nedover, fordi her er det så varmt at man ikke vet om det er solkrem, vann eller svette man bader i når man soler seg. Det er uutholdelig, og det blir bare varmere og varmere. Jeg er ikke laget for SÅ varmt, men skal prøve å overleve, hehe. Jeg gleder meg til å oppleve mer av dette landet. Sender mange varme tanker og noen solstråler hjemover. 

@ Maroochydore - Sunshine Coast

Publisert: 21.10.2012 @ 12:56 Kategori: Australia Kommentarer: 2

Skulle ønske jeg kunne vist på bilder hvor fint det egentlig er, men Nikon digitalkamera funker ikke så bra til det...

Min VENN (ja mamma og pappa, BARE venn) Dean og jeg, og Toni og Kerem under! Dagen startet klokken syv, og destinasjonen var Sunshine Coast sammen med mine tre gode venner Toni, Dean og Kerem. ♥ Å komme fra Hervey Bay til Sunshine Coast er som å komme til paradis. Det er helt nydelig der nede. Det tok noen timer i bil, og jeg sov selvfølgelig nesten hele veien (heheh). Når vi endelig kom frem dro vi til en laang strand med masse bølger (se bilde nr 1). Det var dødsgøy å bare løpe rundt i bølgene og "body-surfe" som det kalles når man bare hopper på bølgen og surfer på den uten brett. Når vi la oss ned på stranden var det så mye vind at hele meg var dekket i sand, kunne nesten ikke se meg. Så derfor flyttet vi oss til en "strand", som egentlig var gress og tæna litt der. Senere dro vi til et stort shoppingsenter hvor jeg handlet en ny skjorte, tights, fikk ny lommebok og kjøpte litt snacks til hjemturen. Det var bare en helt fantastisk deilig dag, og det er derfor jeg liker Australia så godt. En liten roadtrip unna så kommer man til paradis, og den gode nyheten er: Vertsfamilien min håper å flytte dit før nyttår, og da blir jeg mest sansynlig med. Hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse! :D Er som et lite barn på julaften i dag, har det kjempebra. Håper jeg klarer å holde oppe positiviteten og glede meg over små ting fremover også, fordi det trenger jeg for å holde motet oppe her nede uten min kjære familie og mine herlige venner. Hva har gjort deg glad i dag? 

Outfit in the morning

Publisert: 20.10.2012 @ 13:03 Kategori: Australia Kommentarer: 0God morgen/dag/kveld . 

Nå har jeg kommet hjem fra en superherlig dag i Sunshine Coast. Mer om det kommer i neste innlegg. Fikk meg litt nytt til garderoben og andre småting, digg! Nå har jeg akkurat farget bryn og vipper selv, og fikk et ganske greit resultat i forhold til forrige gang jeg fiksa brynene hos noen, så kommer til å ta den saken i egne hender fra nå av. Haha. Jeg har dusjet håret sånn fire ganger for å få ut all sanden fra dagens tur på stranden, så håper hodet mitt er rent for sand nå! Har aldri vært så dekket av sand i hele mitt liv. Denne kvelden er rett og slett satt av til å slappe av etter en utrolig lang dag. Var ute av døra før klokken 7 i dag morges, og før det rakk jeg både å kle meg og ta antrekksbilder. Hipp Hurra. Hva synes dere om antrekket mitt? Liker dere at jeg er tilbake på blogg.no? 

Ga opp Blogspot

Publisert: 17.10.2012 @ 13:58 Kategori: Australia Kommentarer: 0

Hei igjen mine fine ! 

Nå har jeg tatt avgjørelsen om å bli på blogg.no hvor jeg har mine gamle innlegg, så har jeg lagt inn noen av innleggene fra den nye bloggen for at dere kan se dem også. OG kommentere hvis dere ønsker, fordi kommentarfeltet funket ikke på den andre bloggen. Kommer sterkere tilbake snart, er inne i en periode hvor jeg bare ligger i sengen og er syk. Skal bare bli frisk så snakkes vi ♥

Fraser Island Tour

Publisert: 17.10.2012 @ 13:54 Kategori: Australia Kommentarer: 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er endelig bildene fra Fraser Island turen vi var på forrige mandag. Det var en fin tur, og vi fikk se det meste som er å se på øya. Det beste med øya er at det er verdens største sandøy, som kun består av sand. Så det er nydelige strender, glassklare innsjøer og litt sånn. Mye fin natur, for de som syntes at sånn er gøy. Jeg syns det er nydelig, bare synd det er så vanskelig å vise på bilder. 
Nå er det ferie. Velfortjent etter ti uker på skolen, med hard jobbing i noen fag. Har faktisk jobba som en gal de siste ukene, med både dans, engelsk og matte. Men det gir resultater. Har fått gode karakterer på både engelsken og matten som jeg trodde jeg skulle stryke i. Nå kommer det til å bli så bra fremover, og jeg tror at tida kommer til å fly, så jeg håper bare at jeg kan legge fra meg litt av hjemlengselen og nyte tiden. Har hatt masse hjemlengsel i det siste, og det er kjempetøft - men det er på den måten man blir sterkere. 
Hva synes dere om bildene? Xx

Alice in Wonderland

Publisert: 17.10.2012 @ 13:52 Kategori: Australia Kommentarer: 0

 

 

 

 

 

I går var jeg med familien og dro i 40års-bursdag til en av venninnene til mor. Det var veldig koselig, og jeg fikk møtt litt fler av familiens venner og kjente. Som dere kanskje skjønner måtte vi kle oss ut, og det vi skulle kle oss ut som måtte begynne med bokstaven "D". Derfor har vi "Dreamgirls", "Dolly" og så var det meg da. "Disney" var ordet vi gikk etter og fant dette søte lille Alice in Wonderland kostymet. Det er faktisk dødsgøy å kle seg ut av og til, haha. Er utrolig glad for at jeg ble med. Nå er det ferie, hejhej. 
Hva synes du om kostymene? Xx

Dance Workshop

Publisert: 17.10.2012 @ 13:51 Kategori: Australia Kommentarer: 0
De siste ukene har jeg ikke danset mye, fordi jeg er/har vært skadet. Klarte å strekke eller ryke en sene i bakside lår, og synes ikke det var så veldig gøy. Heldigvis begynner jeg å komme litt tilbake i form, ettersom jeg har brukt mange timer på treningssenteret til å trene opp og strekke ut så godt jeg kan. 
I går benyttet jeg derfor anledningen til å dra på danse-workshop på en av danseskolene her i byen. Det var flinke Erica Sobol som holdt workshopen. Hun er fra USA og har kommet helt til Australia for å dele sine kunnskaper innenfor Contemporary Dance. Det var helt utrolig bra. Jeg har tidligere brukt dansing litt som terapi, når noe var vanskelig var dansen god osv. Merka det samme når jeg danset med henne, fordi hun viste oss hvordan vi skal legge følelser i dansingen, noe som er viktig for å skape riktig uttrykk. 
Hun ba oss om å sette oss inn i en situasjon, og til min fordel var det en situasjon jeg står midt oppi. Hun snakket om å ha reist over land og sjø, og å være langt hjemmefra og så komme tilbake, og ikke klare å gå de siste ti skrittene opp til huset. Ba oss se for oss følelsene i dette, hvor hjerteknusende vanskelig det kunne være. Det var ikke vanskelig å sette seg inn i situasjonen, fordi det er litt der jeg står. 
Nå er det to uker med ferie, så skal jeg tilbake til å danse så mye som mulig. Har sjekket ut alle tilbud, og må bare bestemme meg for hva jeg ønsker å gjøre så skal alt falle på plass. Jeg gleder meg veldig. Gleder meg til å stenge ute det vanskelige ved hjelp av dansen, og gleder meg til å  bevege meg på den beste måten jeg vet om. 

..it's okay not to be okay

Publisert: 17.10.2012 @ 13:50 Kategori: Australia Kommentarer: 0

Advarsel: personlig tekst

 

Det er allerede søndag igjen. Skypedag, leksedag og eventuelt bloggdag. Leksene er ferdig gjort, og jeg er snart klar for å skype litt med kjente og kjære. Jeg har en vond klump i magen i dag, og den har vært vond en god stund. Jeg liker det ikke, det er smertefullt og vanskelig å takle. Jeg tror de kaller det hjemlengsel. En sykdom uten medisiner. Det finnes ikke noe som kan gjøre en frisk, utenom å komme hjem. Så blir jeg sint på meg selv, og spør meg selv spørsmål. Hvorfor vil jeg hjem? fordi jeg trenger tryggheten fra mamma og pappa. Hva er det jeg savner? alt. Hvordan kan jeg tillate meg selv å ønske at jeg var hjemme når jeg har fått denne opplevelsen tildelt på sølvfat? Jeg har ikke svaret, for jeg ønsker aller mest å nyte opplevelsen jeg står plantet oppi. Nyte Australia, livet her og alt det har å by på. Slik som jeg kan nyte livet hjemme. Dyrke nye vennskap og relasjoner, som jeg kan ha mens jeg er her, og kanskje kan de vare livet ut. Skape minner som vil bli viktige for meg senere i livet, noe å tenke tilbake på. Et fint år på utveksling. En lærerik og minnerik opplevelse. Det er bare det at det er så vanskelig å komme til et helt nytt sted, helt alene uten å kjenne noen. Det er tre måneder og to dager siden jeg ankom dette landet, denne familien og dette rommet jeg nå sitter i. På de tre månedene har jeg bestått en term på skolen, jeg har sett en liten del av Australia, jeg har blitt en del av en australsk familie, jeg har blitt kjent med noen nye mennesker og det har gått kjempefort. Derfor er jeg så sikker på at de neste seks månedene vil fly forbi de også. Kanskje jeg vil få en større vennekrets, oppleve og se mer av Australia, føle meg mer hjemme i familien og oppnå greie resultater på skolen. Jeg håper det. Jeg håper at mye skal skje, at jeg skal ha det bra og gøy, og at Australia skal bli et fint minne. Samtidig håper jeg at det går superfort. I dag skulle jeg ønske jeg ikke dro, at jeg var hjemme i trygge omgivelser med mennesker jeg vet er glad i meg, fordi det er så vanskelig med usikkerheten.  Så kommer det til at jeg snakker litt med familien, vennene og alt det gode hjemme - så vet jeg at det er der når jeg kommer tilbake, og jeg begynner å sette pris på denne gaven jeg har fått. Jeg liker meg så godt i Australia, det er så fint og varmt, men det er lov til å savne trygge, gamle Norge også. En av mine favorittsanger for tiden (Jessie J - Who you are) sier "it's okay not to be okay", og det er noe jeg tenker på når jeg har det vanskelig. Det er greit å ikke ha det tipptopp hele tiden, men så må man snu innstillingen litt, og jeg prøver. Hver dag. Jeg savner de hjemme mye, men jeg har det fint her - og jeg kommer snart hjem igjen...

hits